Početna
Ponedjeljak, 9.Prosinca 2019 (16:12:27) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
IDA - Istarska razvojna agencija - 20 godina
Advent Poreč

U parlamentima država Sredozemlja obilježava se 21. ožujka - Dan Mediterana

EU, 21.03.2019. (14:55)

Na temelju odluke Parlamentarne skupštine Mediterana, čiji je stalan član i Hrvatski sabor, svake godine 21. ožujka obilježava se Dan Mediterana. 

Parlamentarna skupština Mediterana (PAM) je na 3. plenarnoj sjednici održanoj u Monaku 2008. godine, na prijedlog Stalnog odbora za međucivilizacijski dijalog i ljudska prava, jednoglasno usvojila odluku o obilježavanju Dana Mediterana 21. ožujka svake godine. Cilj obilježavanja je podsjećanje na zajedničku baštinu i nasljeđe mediteranskog prostora te promoviranje dijaloga i razumijevanja u rješavanju političkih, gospodarskih, kulturnih i vjerskih razlika. 

Za ovogodišnje obilježavanje Dana Mediterana PAM je istaknuo temu "Bolje integrirano regionalno gospodarstvo za dobrobit mediteranskih građana", koja je u središtu aktivnosti Skupštine vezano uz pitanja gospodarskog razvoja regije.

Tijekom održavanja 13. plenarne sjednice PAM-a, u veljači 2019. godine, Skupština je usvojila rezoluciju o gospodarskim pitanjima od interesa za mediteransku regiju. Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u PAM-u i potpredsjednica Stalnog Odbora za gospodarsku, društvenu i okolišnu suradnju PAM-a Dragica Vranješ predstavila je izvješće i usvojenu rezoluciju u kojoj se pozivaju članice PAM-a na usvajanje mjera koje omogućuju podršku i razvoj malog i srednjeg poduzetništva te doprinose stvaranju novih radnih mjesta. Osvrnula se na aktivnosti i doprinos PAM-a na tom području te naglasila ključnu ulogu gospodarskog rasta za postizanje političke stabilnosti i društvenog razvoja mediteranske regije. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6