Početna
Četvrtak, 22.Kolovoza 2019 (03:34:03) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival

Izabran umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala

Kultura, 14.03.2019. (12:06)
Zlatko Vidačković (Foto: Oleg Moskaljov)
Zlatko Vidačković (Foto: Oleg Moskaljov)

Zlatko Vidačković imenovan je od 10. ožujka 2019. godine na dužnost umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala. Dužnost umjetničkog ravnatelja već je obavljao od studenog 2004. do veljače 2014. te opet od ožujka 2017. godine.

Umjetnički ravnatelj zadužen je za predlaganje programa Festivala koji uključuje glavni i prateće programe te manifestacije (industrijske i mrežne), izbornike pojedinih pratećih programa, međunarodne goste, naslove filmova za uvrštavanje u glavni i prateće programe, raspored projekcija filmova i sastav žirija Festivala.

Zlatko Vidačković filmski je kritičar, urednik, sveučilišni predavač i producent filmskih manifestacija i programa. Magistar je novinarstva i doktorand na poslijediplomskom studiju informacijskih i komunikacijskih znanosti FFZG. Bio je predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara od 2003. do 2008. te član žirija Međunarodne kritike FIPRESCI festivala u Cannesu, San Franciscu, Berlinu i Veneciji. Potpredsjednik je Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA te Međunarodne udruge filmskih novinara IPA (International Press Academy). (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Vruće ljetne ponude
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Cafe bar Soggiorno