Početna
Srijeda, 15.Srpnja 2020 (19:31:58) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Izabran umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala

Kultura, 14.03.2019. (12:06)
Zlatko Vidačković (Foto: Oleg Moskaljov)
Zlatko Vidačković (Foto: Oleg Moskaljov)

Zlatko Vidačković imenovan je od 10. ožujka 2019. godine na dužnost umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala. Dužnost umjetničkog ravnatelja već je obavljao od studenog 2004. do veljače 2014. te opet od ožujka 2017. godine.

Umjetnički ravnatelj zadužen je za predlaganje programa Festivala koji uključuje glavni i prateće programe te manifestacije (industrijske i mrežne), izbornike pojedinih pratećih programa, međunarodne goste, naslove filmova za uvrštavanje u glavni i prateće programe, raspored projekcija filmova i sastav žirija Festivala.

Zlatko Vidačković filmski je kritičar, urednik, sveučilišni predavač i producent filmskih manifestacija i programa. Magistar je novinarstva i doktorand na poslijediplomskom studiju informacijskih i komunikacijskih znanosti FFZG. Bio je predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara od 2003. do 2008. te član žirija Međunarodne kritike FIPRESCI festivala u Cannesu, San Franciscu, Berlinu i Veneciji. Potpredsjednik je Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA te Međunarodne udruge filmskih novinara IPA (International Press Academy). (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...