Početna
Ponedjeljak, 13.Srpnja 2020 (04:36:23) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Putopisac Matej Perkov osvojio Porečane

Kultura, 14.03.2019. (10:15)

Mladi putopisac i planinar Matej Perkov osvojio je brojne vrhove, a svojim je pothvatima ostao upisan u povijesti planinarstva. Osvojio je i srca porečkih osnovnoškolaca koji su s velikom pažnjom slušali njegovo edukativno predavanje o važnosti čuvanja prirode; voda, šuma i planina, o ljepotama koje su nam tako blizu, a da ni sami nismo svjesni njihove vrijednosti.

U sklopu ciklusa „Prije kave u 2“, družio se Matej Perkov i s porečkim srednjoškolcima, pričajući im brojne priče o svojim najvažnijim pothvatima, a s njim popeli su se i oni sami na najviše vrhove učeći o drugim kulturama, običajima i narodima.

Ovaj neumorni predavač i zaljubljenik u život i putovanja u večernjim je satima brojnoj porečkoj publici predstavio svoju knjigu "Želim dotaknuti nebo" te održao predavanje “Od mora do vrha – Iran 2017”, o putovanju od pješčane plaže preko džungle i polja riže, preko planina i veličanstvenog kanjona Haraz i milijunskog Teherana, čiji je cilj bio popeti se na 5671 metara visok Damavand, planinu koja je najviši vrh Bliskog Istoka i najveći azijski stratovulkan.

Nakon te svoje ekspedicije ostao je upisan kao prvi čovjek u povijesti koji se na vrh uspeo krenuvši od 196 kilometara udaljenog grada Babolsar na Kaspijskom moru.

Matej Perkov planinarenjem se bavi dugi niz godina, a svoja putovanja prenosi publici preko zapaženih predavanja koja održava po cijeloj Hrvatskoj i putem članaka koje objavljuje na raznim web portalima i u časopisima.

Autor je nekoliko stručnih tekstova iz područja planinskog turizma te knjiga „Planinarenje je način izražavanja“ i „Želim dotaknuti nebo“. Njegovi su tekstovi posebno popularni među mlađom populacijom. Cilj njegovog rada je promocija planinarstva kao rekreacijske aktivnosti savršene za sve dobne uzraste i profile društva te promocija Hrvatske kao turističke destinacije. Trenutno radi kao predavač na području turizma i menadžmenta, te marljivo priprema nove ekspedicijske projekte, predavanja, filmove i knjige. (GKP/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore