Početna
Ponedjeljak, 13.Srpnja 2020 (03:39:52) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Alen Klabot imenovan privremenim zapovjednikom specijalne jedinice MUP-a, Božo Kirin privremeni načelnik PU Istarske

Hrvatska, 14.03.2019. (07:35)
(Izvor:Glas Istre)Link
Alen Klabot imenovan privremenim zapovjednikom specijalne jedinice MUP-a, Božo Kirin privremeni načelnik PU Istarske
Alen Klabot imenovan privremenim zapovjednikom specijalne jedinice MUP-a, Božo Kirin privremeni načelnik PU Istarske

Alen Klabot, dosadašnji načelnik PU istarske, privremeno je premješten na mjesto zapovjednika Zapovjedništva Specijalnih jedinica policije, a na mjesto načelnika PU istarske privremeno je premješten dosadašnji Klabotov zamjenik Božo Kirin. Dosadašnji Zapovjednik Specijalnih jedinica policije bio je Vjekoslav Hegedušić privremeno je premješten na mjesto pomoćnika zapovjednika SJP za operativne zadaće, piše Glas Istre.

Nataša Vitasović iz Policijske uprave istarske pojasnila je da su ovi premještaji privremeni te da se radi o radnim mjestima za koje MUP mora raspisati i provesti natječaje.

Alen Klabot je rodom iz Umaga, rođen je 1970., a na mjesto načelnika Policijske uprave istarske došao je s mjesta zamjenika zapovjednika Specijalne policije MUP-a u koju se sad privremeno vraća kao zapovjednik. Diplomirani je kriminalist, a policijsku karijeru započeo je 1988. godine kao policajac u Jedinici za posebne namjene. Od 1990. do 1993. godine bio je instruktor specijalističke obuke u Antiterorističkoj jedinici (ATJ) Lučko, nakon čega je od 1994. do 2001. godine obavljao poslove višeg instruktora specijalističke obuke za specijalne situacije u Sektoru specijalne policije MUP-a. Od 2004. do 2015. godine bio je zapovjednik ATJ Lučko, a nakon toga je raspoređen na radno mjesto zamjenika zapovjednika specijalne policije MUP-a. Osim završenih seminara u organizaciji MUP-a RH o postupanju specijalne policije Alen Klabot završio je edukacijski program SAD-a za pregovarača te seminar Savezne Republike Njemačke o stilovima rukovođenja policijskim snagama. Za svoj rad i doprinos u Domovinskom ratu primio je brojna odlikovanja, između ostalih Red Kneza Domagoja, Red bana Josipa Jelačića, Red hrvatskog trolista, Red hrvatskog pletera, Spomenicu domovinskog rata, medalju Bljesak i medalju Vukovar.

Klabot je bio sedmi načelnik Policijske uprave istarske. Njegov prethodnik Dragutin Cestar bio je na toj poziciji od 2012. godine. Od 2010. do 2012. načelnik je bio Mladen Blašković, a od 2001. do 2010. Loris Kozlevac koji je, otkako postoji PU istarska, na tom radnom mjestu bio najduže. Nešto kraće od njega, načelnik PU istarske bio je Milan Pemper - od 1993. do 2001. godine. Pemperovi prethodnici bili su Boris Tončinić, od 1991. do 1993., te Branko Kijurko.



Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore