Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (14:12:45) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Nedostatni broj policijskih službenika

Istra, 14.03.2019. (07:24)
Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske - S konferencije za medije
Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske - S konferencije za medije

Kako bi se čim više kandidata upoznalo s policijskim zanimanjem i prijavilo na raspisani natječaj za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, Policijska uprava istarska je u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom ''Josip Jović'', organizirala Dan otvorenih vrata i konferenciju za medije na kojoj su sudjelovali načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, voditeljica policijske škole Renata Odeljan i zamjenik načelnika Policijske uprave istarske Božo Kirin.

Rečeno je da se Policijska uprava istarska susreće s problemom nedostatnog broja policijskih službenika, jer je malo domicilnog stanovništva zainteresirano za policijsko zanimanje, pa na području Istre radi veći broj djelatnika iz drugih županija, koji se nakon određenog vremena žele vratiti kući. ''Nadamo se da ćemo ovom aktivnošću uspjeti približiti mladima policijski poziv jer to je uistinu poziv, a ne samo zanimanje. Treba voljeti ovaj posao koji je uistinu težak i naporan, ali častan i pošten, jer pomagati drugima je nešto najvrijednije u životu'' naglasio je Kirin.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka građani mogu pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava, u policijskim postajama, nadležnim službama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na facebook stranici Policijska akademija MUP RH. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji