Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (06:17:49) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Državi pola milijuna kuna za 7 mjeseci korištenja Vrtova

Iz Grada Poreča, 13.03.2019. (09:24)
S potpisivanja ugovora o korištenju Vrtova
S potpisivanja ugovora o korištenju Vrtova

Ministar državne imovine Goran Marić boravio je jučer u službenom posjetu nekolicini istarskih gradova, između ostalog i u Poreču, gdje se sastao s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, direktorom gradskog komunalnog poduzeća Usluga Poreč, Milanom Lakovićem i pročelnikom gradskog Upravnog odjela za upravljanje imovinom, Đulijanom Petrovićem. Tema sastanka bila je imovinska problematika koju Grad Poreč već godinama ima u poslovnoj zoni Buići-Žbandaj i načelno je dogovoren način rješavanja između lokalne samouprave i Ministarstva. Tom prigodom, potpisan je i Ugovor o zakupu između Ministarstva i Usluge o uporabi državne nekretnine koja se za parking pod naplatom koristi zadnjih godina, popularno zvane Vrtovi kod Cantine.

-Ovi su susreti toliko dragocjeni za rješavanje nataloženih problema i predmeta koje imamo između gradova, općina i županija. Vaš najsloženiji predmet je poslovna zona koja je već izgrađena, a imovinskopravno neriješena. Vrhovni sud je poništio presude i vratio sve u prvobitno stanje, ali bez nagodbe ne može doći do rješenja. Dogovorili smo način na koji će Ministarstvo, Županijsko državno odvjetništvo i Grad Poreč riješiti ovaj problem koji je važan za budućnost gospodarskog razvitak Poreča.

Ugovor koji smo danas potpisali je izvrstan način suradnje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave gdje za ono što ide u komercijalne svrhe, na komercijalnoj osnovi sklapamo ugovore. Ono što je potrebno za javne potrebe, gradovi i općine dobiju na korištenje ili trajno darivanje, a što je za tržište ide na javni natječaj ili prodaju. Imovina ne može biti napuštena, kazao je ministar Marić.

-Riječ je o prostoru od velikog značaja za naš grad na kojem u sezoni gravitira i oko 120 tisuća ljudi. Otkad zadnjih godina koristimo ovaj parking u državnom vlasništvu, prometne gužve u gradu su se smanjile, rekao je gradonačelnik Peršurić, te se zahvalio Ministarstvu i ministru Mariću. Zahvalio je i na rješavanju problematike u gospodarskoj zoni, jer kako je rekao, riječ je o u cijelosti izgrađenoj zoni s puno tvrtki, a kad se uzme u obzir činjenica da svaki šesti poduzetnik Istre radi u Poreču, dovoljno govori koliko je ona bitna.

Direktor Laković rekao je kako je parkiralište u uporabi zadnjih pet godina i pokazalo se dobrim rješenjem za prometne gužve. Riječ o površini od 14.800 kvadrata, koja prima preko 400 osobnih vozila u isto vrijeme. -Ove godine nešto ranije potpisujemo ugovor kojim ćemo nastaviti suradnju i rješavanje jednog od najvećih gorućih problema koji se prije sedam – osam godina dešavao u našem gradu dok nismo ovaj dio prenamijenili u parkiralište, rekao je Laković i dodao da i kao direktor komunalnog poduzeća Odvodnja može reći da s Ministarstvom imaju korektnu suradnju. Vrijednost potpisanog ugovora je 516.810 kuna. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno