Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (15:21:21) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Rise Up Poreč - Poreč Music Festival

Zlato i dva srebra za učenike TUŠ Antona Štifanića Poreč u Beogradu

Poreština, 11.10.2018. (16:09)
Učenici TUŠ Antona Štifanića u Beogradu
Učenici TUŠ Antona Štifanića u Beogradu

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč sudjelovali su na 7. međunarodnom natjecanju učenika GATUS 2018 održanom od 27. do 30. rujna 2018. u Beogradu. Manifestacija u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Beograd (Savski venac) okupila je više od 200 sudionika, učenika, stručnih nastavnika i ravnatelja iz 12 turističko-ugostiteljskih škola Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Natjecanje se odvijalo u tri kategorije od kojih su dvije imale po dvije discipline. Boje porečke škole branile su u kategoriji ugostiteljskog posluživanja Marija Ašćić i Asja Halilović, učenice četvrtog razreda turističko-hotelijerskih komercijalista, koje su zajedno postavljale svečani stol za četiri osobe, dok se Asja natjecala i u flambiranju i osvojile su zlatno priznanje.

Za srebro su jelo od pastrve i desert pripremili učenici drugog razreda kuhara Mario Filip Alić i Samanta Buljić. Srebro su izborili i Ivona Pažanin, Deiv Brajković i Roberta Velić, također učenici četvrtog THK razreda, u kategoriji izrade turističkog aranžmana.

Tema je bila kulturni turizam, a učenici su se opredijelili za obilazak najznačajnijih lokaliteta srednjovjekovnih i ranorenesansnih fresaka u Istri. Mentori u ovim vrijednim postignućima bili su im Josip Zubak, stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja, Sebastian Mileša, stručni učitelj kuharstva i mr. sc. Vilma Čehić-Janjuš, profesor mentor ekonomske skupine predmeta.

Natjecanje je pružilo i prigode za razmjenu iskustava i sklapanje novih prijateljstava među učenicima i nastavnicima. Manifestacija i smještaj sudionika bili su organizirani u hotelu Palace u samom centru Beograda, kojim u cijelosti upravlja škola domaćin i u kojemu učenici imaju praktičnu nastavu.

Vrhunac manifestacije za porečku je školu uslijedio na svečanoj večeri kad je, nakon podjele priznanja, iz velike zdjele izvučen domaćin GATUS-a 2019. Svi su se sudionici jako razveselili dolasku u Poreč u rujnu 2019. Pred ravnateljicom i djelatnicima Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč je veliki izazov i godina dana priprema za domaćinstvo, javila nam je ravnateljica škole prof. Vesna Baranašić. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Baš kao skuter, samo bolji i na struju!