Početna
Ponedjeljak, 10.Prosinca 2018 (02:01:40) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Aktualni akcijski katalog

Izložba „Uljanik u Puli!“ u Dnevnom boravku Rojca

Kultura, 11.10.2018. (11:52)
S otvorenja izložbe "Uljanik u Puli" (Foto: Noel Mirković)
S otvorenja izložbe "Uljanik u Puli" (Foto: Noel Mirković)

U Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc otvorena je multimedijalna izložba pod nazivom "Uljanik u Puli!", koja tematizira deset dana štrajka radnika Uljanika iz kolovoza ove godine.

Prema riječima Mirjane Radulović, projekt dokumentira izlazak radnika Uljanika u grad kako bi ostao zabilježen u memoriji njegovih građana, da uz onaj trag na ulici i u životima mnogih ljudi dobije i svoju sliku u ogledalu, odraz bez kojeg je teško jasno vidjeti tko smo i što smo, danas i ovdje. „Uljanik u Puli!“ podrška je brodograditeljima i svemu onom što brodogradnja za Pulu predstavlja te prikazuje radnike Uljanika u fotografijama, tekstovima i audio zapisima koji svjedoče događajima određujući budućnost zajednice.

Autorica fotografija je Snježana Bratanović, dok su tekstove napisali Slađana Bukovac, Igor Grbić, Tatjana Gromača, Davor Konjikušić, Boris Koroman, Dragan Markovina, Stožer za obranu brodogradnje Uljanik, a zvuk je pripremila Mirjana Radulović.

Fotografije je izabrao Igor Dražić. Izložba je autorski projekt Mirjane Radulović i Noela Mirkovića koji je i dizajnirao postav izložbe.

Izložbu možete pogledati do 8. studenog ove godine.

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Porsche Istra
Mirtex International d.o.o.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore