Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (15:23:03) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Max City Pula

Giuseppe Ghersinich veteranski prvak Istarske županije

Sport, 09.10.2018. (09:19)
Giuseppe Ghersinich veteranski prvak Istarske županije
Giuseppe Ghersinich veteranski prvak Istarske županije

Šahovski savez Istarske županije organizirao je u Puli od 6. do 8. listopada Pojedinačno veteransko prvenstvo županije. Pravo nastupa imali su svi natjecatelji s prebivalištem u Istarskoj županiji, muškarci rođeni 1957. i stariji te žene rođene 1967. i starije.

Pozivu ih se odazvalo 13, a odigran je švicarac u 7 kola s tempom igre od 60 minuta po igraču plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez.

Najviše uspjeha imao je MK Giuseppe Ghersinich, Šk Vladimir Nazor, Poreč koji je skupio 5½ bodova. Ostvario je 5 pobjeda, 1 remi i 1 poraz (Ožvald) te zasluženo osvojio 1. mjesto. Jednaki broj bodova osvojio je i Đuro Rosembeker, ali je pobjeda u međusobnom duelu odlučila ovogodišnjeg pobjednika. Treći je Antun Ožvald, Šk Vodnjan sa 4½ boda, koliko je skupio i Branislav Orlović, Šk Uljanik, Pula. I tu je pobjeda u međusobnom duelu odlučila ukupni poredak.

Dalje slijede: MK Milan Marčeta, Šk Uljanik, MK David Mrđen, Šk Uljanik i Egidio Benčić 4, Jovan Desnica, Šk Labin i Ivica Džudović 3½, Viktor Tomić 3, Milan Juršić, Šk Uljanik 2, Aldo Nefat i Predrag Lalić 1 bod. Trojica prvoplasiranih nagrađena su peharima i novčanim nagradama, a medaljama su nagrađeni MK Milan Marčeta, Šk Uljanik, Pula za najuspješnijeg igrača starijeg od 70 godina i Egidio Benčić za najuspješnijeg igrača starijeg od 80 godina. Sudački dio posla odradili su međunarodni suci Igor Milovac i Kristian Valković. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra