Mob:
Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (08:52:38) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Stroža kontrola sadržaja na YouTubeu

Zanimljivosti, 13.01.2018. (12:20)
(Izvor:Bug Online)Link

Googleov Youtube uskoro uvodi puno strožu politiku vezanu uz video sadržaj koji se pojavljuje na tom servisu. To je odgovor na negodovanja i određene kontraverze koje se u posljednje vrijeme vežu za taj servis.

Pritom se misli na prošlogodišnje skandale vezane za Youtubere kao što su PewDiePie (šalio se s rasizmom i antisemitizmom) i Logana Paula (posljednjeg dana prošle godine objavio je video u kojem prikazuje tijelo osobe koja je počinila samoubojstvo vješanjem u šumi Aokigahara u Japanu).

Nova pravila se prvenstveno tiču Googleovog programa oglašavanja Preferred Program, koji je posebno stvoren za najveće oglašivače i omogućava im da se za određenu veću naknadu izravno oglašavaju na 5% najpopularnijih YouTube kanala. Zbog nastalih kontraverzi određeni broj oglašivača povukao se iz ovog programa, zbog čega su u Googleu bili prisiljeni dodatno postrožiti pravila vezana za objavljivanje video sadržaja.

Stvoren je novi tim sastavljen od 10 tisuća zaposlenika čija će zadaća biti pregledati svaki video iz Google Preferred Programa prije njegove objave na servisu. Također, stvara se i posebna bijela lista samostalnih kreatora sadržaja i tvrtki koje svoj video sadržaj postavljaju na servis, a pokazali su se pouzdanima, a to bi trebalo uvjeriti oglašivače što se tiče njihovih ulaganja u YouTube.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Mirtex International d.o.o.
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi