Početna
Četvrtak, 16.Kolovoza 2018 (02:18:03) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Lanterna Summer Nights

Četvoricu turskih državljana pokušao otpratiti do Slovenije

Crna kronika, 11.01.2018. (18:53)
(Izvor:Glas Istre)Link
Arhiva/Ilustracija
Arhiva/Ilustracija
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, bujska policija je pritvorskom nadzorniku policijske uprave istarske u srijedu navečer predala 29-godišnjaka iz Zagreba. Policija je, naime, zatekla Zagrepčanina i četvoricu turskih državljana dok su 9. siječnja oko 21.15 sati pokušavali nezakonito prijeći državnu granicu kod mjesta Gadari na području Buja.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnjak u dogovoru s nepoznatom osobom dogovorio kako će pomoći dvojici 24-godišnjaka, 22-godišnjaku i 18-godišnjaku da nezakonito prijeđu u Sloveniju. Po obavljenom poslu je, neslužbeno doznajemo, trebao dobiti 500 eura. Ilegalce je 29-godišnjak preuzeo kod mjesnog groblja u Kaštelu te su s namjerom da zaobiđu granični prijelaz pješice krenuli kroz šumu prema Sloveniji, ali su ih u tome spriječili policajci.

Zbog pokušaja nezakonita prelaska državne granice, protiv četvorice turskih državljana slijedi adekvatna prijava. 18-godišnjak je dobio prekršajni nalog i uputu da u roku od 15 dana napusti područje gospodarskog prostora Europske unije. Ostala trojica državljana Turske iskazala su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu pa su otpraćeni u centar za prihvat tražitelja azila. (M. Ko.)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Tequila beach bar Poreč
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Mirtex International d.o.o.
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6