Početna
Nedjelja, 23.Veljače 2020 (21:13:33) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
TOP Camping Croatia

Koze, svinje i konji šetaju Červar Portom, psi napadaju ljude

Poreština, 02.10.2017. (17:06)

Ako mislite da imate problem zbog toga što vam je galeb obavio veliku nuždu na automobilu, zamislite kako se tek osjećaju stanovnici naselja Červar Porat kojima se koze pentraju po automobilima i krovovima zgrada, izgladnjeli konjić dolazi pred lokalni kafić ili trgovinu popasti malo trave, a naokolo trčkaraju i gladne svinje. Da stvar bude gora, tu su i dva opasna psa u slobodnoj šetnji naseljem. U nekoliko su navrata napali i toliko isprepadali ljude da se mnogi boje izlaziti iz automobila i dvorišta. Prijava zbog napada pasa u posljednje je vrijeme, kažu nam mještani Červar Porta, bilo šest.

Svoje životinjsko carstvo prijavili su Komunalnom odjelu Grada Poreča.

U razgovoru sa komunalcima doznali smo kako nastoje iznaći rješenje problema, ali su im ruke vezane jer sve javne službe na kraju sve svaljuju na njih, a oni jednostavno nemaju ovlasti djelovati, niti znaju koga bi trebalo zvati da se pobrine za domaće životinje.

Pokušali su zamoliti jednog od legalnih vlasnika konja da primi tog jednog koji luta Červarom, ali im je odgovorio da to ne može učiniti, jer je zdravstveno neispravno držati bolesnog konja sa zdravima, dok za karantenu nema uvjeta.

Poslali smo dopis Policijskoj upravi istarskoj i zamolili pojašnjenje njenog djelokruga rada u spomenutom slučaju, kao i informaciju o do sada učinjenome, a obratili smo se upitom i Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske, pa ćemo odgovor objaviti čim ga primimo. Fotografije nisu šala - poslali su nam ih mještani Červar Porta. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno