Po?etna
Nedjelja, 16.Siječnja 2022 (19:17:20) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Valfresco
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Porečan Marko Starčić (18) ekspresno prijavljen zbog uzvika "HDZ, lopovi!"

Poreština, 25.08.2017. (13:35)
Marka Starčića zbog uzvika "HDZ, lopovi!" čeka poziv na prekršajni sud.
Marka Starčića zbog uzvika "HDZ, lopovi!" čeka poziv na prekršajni sud.

18-godišnji Marko Starčić iz Poreča, inače aktivni član porečkog Živog zida, zaradio je prekršajnu prijavu i morat će se pojaviti na prekršajnom sudu zbog izvikivanja parole "HDZ, lopovi!" i "Lopine!" prilikom posjete predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Poreču 23. kolovoza na porečkoj rivi oko 16:30 sati.

Marko se, kako je za parentium.com rekao u kratkom intervjuu, sat vremena prije posla našao na rivi sa nekoliko prijatelja i poznanika. Dok su razgovarali, Plenković je sa svitom izašao iz gradske palače i počeo na stepeništu davati izjavu za medije. -Kad sam ga vidio, viknuo sam "HDZ lopovi! Lopine" i to je bilo sve. Odmah su mi pristupila dvojica inspektora u civilu. Jedan od njih mi je pokazao značku i upozorio me da na javnome mjestu ne smijem vikati. Upitao sam ga želi li možda moju osobnu iskaznicu, a on je odgovorio da to nije potrebno, već me samo upozorio, kaže nam Marko.

Marka Starčića zbog uzvika "HDZ, lopovi!" čeka poziv na prekršajni sud.
Obavijest počinitelju prekršaja

Inspektori su se udaljili, a Marko je krenuo raditi. Nakon kraćeg vremena nazvao ga je kolega sa posla i rekao mu da ga traži policajci, pa neka dođe na rivu. Kasnije je od policije dobio poziv sa prikrivenog broja. -Javio sam se, policajac mi se obratio imenom i pitao me gdje radim. Rekao sam mu da se ne zeza jer dobro zna gdje radim. Stigao je za nekoliko minuta i uručio mi obavijest o prekršaju. Ispočetka je bio pristojan pa razgovor nisam snimao, a i rekao mi je da snimanje nije dozvoljeno. No, kad je postao bahat, počeo sam snimati jer mi nije htio odgovoriti na pitanje što će se dogoditi ako potpišem, a što ako ne potpišem obavijest, kaže Starčić i dodaje kako su na pozivu već bili svi njegovi osobni podaci, iako nikome nije rekao niti ime. (Usput, na rivi su zviždali drugi prisutni, dok u obavijesti piše da je zviždao Marko.)

Budući je interes javnosti za ovaj slučaj itekako velik, svakako ćemo, ukoliko ga bude, nastojati prisustvovati ročištu na prekršajnom sudu i doznati hoće li javno izvikivanje političkog stava u trajanju od dvije sekunde dovesti do kazne za remećenje javnog reda i mira. 

Snimku događaja ispred porečke gradske palače pogledajte ovdje, a  uručivanje obavijesti o prekršaju ovdje. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore