Po?etna
Petak, 28.Siječnja 2022 (23:47:31) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Prizemlje palače Becich u kojem su boravile mačke vraćeno u posjed Grada

Poreština, 25.07.2017. (11:22)
Ilegalni azil za mačke u starogradskoj jezgri
Ilegalni azil za mačke u starogradskoj jezgri

Danas je u prisustvu policije obavljena deložacija "Mačkograda", odnosno dvorišnog dijela porečke palače Becich u kojoj je do jučer sa velikim brojem mačaka lutalica godinama boravio Željko Hanžek. Tijekom godina to je mjesto postalo poznato među ljubiteljima životinja, ali su nesnosni smrad i nehigijenski uvjeti zahtijevali hitno zbrinjavanje mačaka i Hanžekovo preseljenje sa lokacije koju je bespravno koristio.

Prvi nalog za deložaciju Općinski sud Pula je putem svoje stalne službe u Poreču donio krajem ožujka 2016. godine, ali je ona odgođena dogovorom tadašnjeg gradonačelnika Edija Štifanića i samog Hanžeka dok Grad ne stvori prihvatljive uvjete za zbrinjavanje tridesetak mačaka lutalica.

Dio mačaka lutalica tada su udomile udruge i volonteri, ali im je broj nastavio je rasti, pa problem nije definitivno riješen niti nakon što je u Poreču izgrađeno sklonište za mačke. Ipak, u dogovoru aktualnog gradonačelnika Lorisa Peršurića sa Hanžekom i njegovom obitelji, postupno se došlo do rješenja, pa je Hanžek jučer, dan prije najavljene deložacije, mirno napustio prostor palače Becich.

U posljednja je tri dana dio mačaka iz dvorišta preseljen u sklonište, a dio udomljen u Hanžekovom novom prebivalištu u istočnoj Hrvatskoj.

-Palača Bečić koja je u vlasništvu grada sada će biti očišćena, zatvorena i osigurana - sukladno zakonskim propisima i pripremljena za daljnje aktivnosti, rekao je predstavnicima medija gradonačelnik Peršurić zamolivši građane koji pronađu napuštene mačke da ih odnesu u za to predviđen i adekvatno uređen i opremljen prostor – porečki azil za mačke kod Veterinarske bolnice u ulici Mate Vlašića.

Iako nisu imali koga deložirati, službenu deložaciju danas su obavili pročelnik Upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom Đulijano Petrović, ovrhovoditelj, odvjetnik koji zastupa interese Grada Poreča, dva radnika angažirana za uklanjanje lokota i postavljanje novih, dva policajca i zaštitar. (dp)

Fotografije

Ovrhovoditelj je samo konstatirao da je prostor oslobođen od stvari i osoba
Radnici su stare lokote zamijenili novima, slijedi čiščenje dvorišta palače Becich
Ostalo je još nekoliko mačaka koje treba preseliti u sklonište
Detalj iz ilegalnog azila za mačke
Detalj iz ilegalnog azila za mačke
Detalj iz ilegalnog azila za mačke
Detalj iz ilegalnog azila za mačke
Detalj iz ilegalnog azila za mačke
Detalj iz ilegalnog azila za mačke


Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Histris - najveći Istrijan na roštilju!