Mob:
Početna
Utorak, 19.Rujna 2017 (18:50:54) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sergej Ćetković & Crvena Jabuka
Oktoberfest by Valamar

Sastanak u Poreču: Država oštećenim istarskim malim ribarima i dalje nudi maglovita polurješenja

Gospodarstvo, 17.07.2017. (09:10) Piše: D. Požarić
Predstavnici ribara na sastanku sa pomoćnikom ministra poljoprivrede
Predstavnici ribara na sastanku sa pomoćnikom ministra poljoprivrede

Nekoliko predstavnika malih ribara Istarske županije održalo je u petak, 14. srpnja u Obrtničkom domu Poreč kratki sastanak sa gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i pomoćnikom ministra poljoprivrede Antom Mišurom.

Još je jednom izraženo nezadovoljstvo premalim brojem dodijeljenih povlastica za mali obalni ribolov istarskim ribarima, samo 24 od ukupno tri i pol tisuće namijenjenih cijelom Jadranu. Podsjetimo, uvođenjem bodovanja razvijenosti Istra je hendikepirana u odnosu na druge primorske regije.

Pomoćnik ministra Mišura izrazio je spremnost da se regulacijom pravilnika kod već postojećih lista i uz jednake kriterije osigura određen postotak povlastica za svaku županiju, napomenuvši kako mijenjanje kriterija zahtijeva nekoliko godina zbog procedure upravnog postupka. Mišura je rekao da je važno osigurati reciprocitet po županijama i tako napraviti kompromis koji bi donekle zadovoljio istarske ribare, ali o tome hoće li i kako istarski ribari biti obeštećeni zbog posljedica tako pogrešno i diskriminatorski (neku kažu i namjerno, iz političkih razloga) napisanog Pravilnika o malom ribolovu iz 2015. nije bilo govora.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik županijskog pročelnika za poljoprivredu Graciano Prekalj te potpredsjednik Udruženja obrtnika Poreča i predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu istarske Obrtničke komore Robert Momić. (dp)

Vezani članci:Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Mirtex International d.o.o.
DiD Poreč - generalni zastupnik Allianz osiguranja i A-Z Fondovi