Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (19:42:35) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Vaterpolo turnir na Zarečkom krovu: Vodene gljivice svladale Pulu, Drink tim treći

Istra, 17.07.2017. (07:23)
(Izvor:Glas Istre)Link

Popularni amaterski vaterpolo turnir na Zarečkom krovu, s cjelodnevnim dodatnim sadržajima za sve uzraste, nakon petogodišnje stanke uspješno je održan tijekom subote na vodotoku Pazinčice.

Nakon razigravanja deset prijavljenih ekipa koje se odvijalo tijekom čitavog popodneva, u završnicu su se plasirali vaterpolski (polu)profesionalci, ekipa "Pula" i "Vodene gljivice" iz Pule pri čemu je potonja ekipa slavila pobjedu, dok je u utakmice za treće mjesto pobijedila ekipa "Drink tim" iz Pazina. Još su se natjecale ekipe živopisnih naziva: "Važi od piture" iz Cerovlja, "Punoglavci", "Brižni", "Plava legija - partijaneri", "Čendoli" i "Smrikve" iz Pazina, te "Valentino" iz Poreča. U slatkovodnom arealu igrale su ekipe od pet članova i dvije zamjene, a utakmice su trajale po deset minuta. Organizatori najavljuju da će iduće godine uvesti nove vaterpolske kategorije, vjerojatno posebno za (polu)profesionalce, amatere i žene.

U stanci razigravanja održalo se simpatično natjecanje u bacanju plosnatih kamenčića po površini vode prilikom kojeg je "žabica" Darwina Damjanića iz Žminja najviše puta odskočila. U slobodnoj kategoriji ocjenjivao se stil bacanja, pa je najboljim proglašen onaj Patricka Rabara iz Gologorice. Posebno je atraktivno bilo prilikom održavanja natjecanja u skokovima u vodu, a suci su za najbolji skok odabrali onaj Rina Riga iz Pazina, drugi je bio Roberto Dušić iz Pazina, a treći Dragan Buić iz Pule.

Tijekom poslijepodneva na opremljenim stijenama zainteresiranim su mališanima članovi Sportskog penjačkog kluba Hiperaktiv demonstrirali vještinu penjanja po stijeni, a na stijenama Zarečkog krova instalirane su ljuljačke iznad vode na kojima su se dokoni odmarali. Čitavog su dana humorističnim doskočicama publiku animirali voditelji Goran Jedrejčić i Dragan Družeta, a spomenimo i da su suci vaterpolo susreta bili Anton Finderle i Marin Jakovčić. Kasno popodne bio je gotov i ručak za sudionike natjecanja: vegetarijanska maneštra ili kuhani pažul. Uslijedilo je proglašenje pobjednika, dodjela nagrada, medalja i pehara, a potom večernje druženje.

Susret je organizirala udruga Veliki mali čovjek uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. S posudbom opreme natjecanje su pomogli vaterpolski klubovi "Delfin" iz Rovinja, "Vrsar" i "Koper". (A. DAGOSTIN)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč