Početna
Subota, 26.Svibnja 2018 (12:20:30) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Višnjanci podijeljeni oko zatvaranja ceste do Tičana

Poreština, 15.07.2017. (18:58)
Stari, kvrgavi sloj asfalta brzo je nestao kad su ga "napali" radnici Istarskih cesta
Stari, kvrgavi sloj asfalta brzo je nestao kad su ga "napali" radnici Istarskih cesta

Neki su nam se mještani sa područja Višnjana i okolice požalili na zatvaranje ceste prema Tičanu od početka srpnja do kraja kolovoza, odnosno usred turističke sezone. Osim njih, zbog većih troškova i više vremena provedenog na cesti negoduju turistički radnici iz unutrašnjosti istre koji na putu prema svojim radnim mjestima u obalnim turističkim središtima gravitiraju raksrižju Tičan, a zacijelo nisu zadovoljni ni turisti koji zbog manjkave prometne signalizacije dođu do višnjanskog groblja da bi naletjeli na prepreke i radne strojeve, pa se morali vraćati.

Neki u svojim komentarima kažu kako je cesta nakon toliko godina mogla izdržati još jednu sezonu, a ima i onih koji se čude da su čak dva mjeseca potrebna za rekonstrukciju tako kratke dionice ceste.

Ipak, nekako je većina uvjerena da je termin dobro izabran, a ima i razmišljanja da bi se roditeljima bilo daleko teže organizirati najesen kad počne "taksiranje" do škola i predškolskih ustanova.

Zamolili smo načelnika Općine Višnjan Angela Matticha da nam kaže zbog čega se u rekonstrukciju ceste krenulo baš tijekom srpnja i kolovoza, ali odgovor do zaključenja ovog teksta nismo dobili, nego nam je tajnica voditeljica njegova ureda rekla da će se javiti u ponedjeljak.

Programska koordinatorica Astronomskog društva Višnjan Gordana Ruso rekla je za Parentium da su u Općini Višnjan bili vrlo susretljivi te sa njima iskoordinirali sve aktivnosti, zahvaljujući čemu neće doći do zastoja u radu Zvjezdarnice ni Astronomskog društva.

Direktorica Turističke zajednice Višnjan Romina Sinosich nije, kaže, upoznata sa detaljima dogovora oko sanacije ceste Višnjan – Tičan, ali je činjenica da ta prometnica godinama vapi za sanacijom. Sa njom se slaže i naš najpoznatiji astronom Korado Korlević koji nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da je "odmah" najbolje vrijeme za sanaciju te ceste i da oko toga ne treba biti politiziranja.

Fotografije uz članak snimljene su u četvrtak, 13. srpnja 2017. (dp)

Fotografije

Zbunjeni turisti kraj višnjanskog groblja provjeravaju svoje autokarte
Cesta od Tičana do Višnjana bit će proširena
Skidanje sloja asfalta


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore