Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (14:29:05) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Hrvatska informatička reprezentacija u Ljubljani osvojila četiri medalje

Zanimljivosti, 15.07.2017. (17:39)
(Izvor:Bug Online)Link
Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret; foto: HSIN
Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret; foto: HSIN

Na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2017, koja se od 10. do 15. srpnja održala na Fakultetu za računarstvo i informatiku u Ljubljani, naša informatička reprezentacija i ove je godine ostvarila značajan uspjeh, izvijestili su danas iz Hrvatskog saveza informatičara.

U konkurenciji 58 natjecatelja iz devet država članica (Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) te gostujućih reprezentacija (Azerbajdžan, Gruzija, Italija, Izrael i Švicarska) mladi hrvatski informatičari osvojili su tri srebrne i jednu brončanu medalju.

Hrvatsku su na ovom natjecanju zastupali učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi i Izbornim pripremama, a s njima su bili i Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, odgovorni voditelj kao i stručni voditelji Ivan Paljak i Domagoj Bradač.

Srebrne medalje osvojili su Josip Klepec (3. razred, XV. gimnazija Zagreb), Vilim Lendvaj (3. razred, XV. gimnazija Zagreb) i Josip Kelava (4. razred, Prva gimnazija Varaždin), dok je broncu kući ponio Leonard Inkret (3. razred, XV. gimnazija Zagreb).

Prema pravilima, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, Python, C/C++, Java i C# pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Nastup naših mladih informatičara na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, kao i desetodnevne stručne pripreme, organizirao je Hrvatski savez informatičara.

Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Sabina travel - Poreč
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Mirtex International d.o.o.