Mob:
Početna
Utorak, 19.Rujna 2017 (18:54:51) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sergej Ćetković & Crvena Jabuka
Oktoberfest by Valamar

WikiLeaks: CIA ima alat za "prikupljanje" SMS-ova s Android uređaja

Svijet, 15.07.2017. (08:24)
(Izvor:Bug Online)Link

Priča oko skupine dokumenata američke agencije CIA nazvane Vault 7 dobila je još jedan nastavak.

Ovaj put je WikiLeaks objavio dokumente koji se tiču alata HighRise, koji se nalazi u posjedu prije spomenute agencije još od 2013. godine. Riječ je o vrsti malwarea za uređaje bazirane na operativnom sustavu Android te služi za presretanje pristiglih i poslanih SMS poruka na pojedinom Android uređaju te njihovo preusmjeravanje na poslužitelje agencije.

Malware HighRise se na uređaje plasira putem aplikacije nazvane TideCheck, ali agencija prije uporabe ove aplikacije već mora imati slobodan pristup željenom uređaju (što upućuje na zaključak da su prilikom plasiranja HighRise malwarea korišteni i neki drugi neimenovani alati).

Jednom kada se nađe na željenom uređaju, HighRise se pokreće automatski pri svakom bootanju uređaja te se prikazuje kao aktivni proces u pozadini. HighRise je prvenstvo razvijen za plasiranje na Android uređaje od verzije Android 4.0 Ice Cream Sandwich do verzije Android 4.3 Jelly Bean.

No, postoji mogućnost da je CIA u međuvremenu unaprijedila svoj malware da bude djelotvoran i na novijim verzijama operativnog sustava Android.Mobilna verzija članka

Oglasi

Fast Food Dada Poreč
Sabina travel - Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
DiD Poreč - generalni zastupnik Allianz osiguranja i A-Z Fondovi
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina