Mob:
Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (08:52:32) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Tesla gradi najveću bateriju na svijetu

Tehnologija/znanost, 15.07.2017. (08:20)
(Izvor:Vidi.hr)Link

Elon Musk i Tesla Energy objavili su da će u saveznoj australskoj državi Južnoj Australiji do kraja godine sagraditi najveću bateriju na svijetu koja će pohranjivati energiju iz 99 vjetroturbine i omogućiti regiji da uvijek ima dovoljno struje, čak i pri najvećoj potrošnji.

Dakako neće se raditi o jednoj ogromnoj "Duracelki" nalik onoj kakvu imate u daljinskom svojeg TV-a, već o mreži Powerpack baterijskih jedinica koje će biti uvezene u jedan sustav od 100 megavata, što bi moglo biti dovoljno za energetske potrebe čak 30.000 kućanstava.

U rujnu prošle godine snažna oluja je teško oštetila energetsku infrastrukturu Južne Australije, čime je oko 1,7 milijuna stanovnika ostalo bez struje. Iz tog razloga vlada Južne Australije donijela je odluku da se osigura energija iz obnovljivih izvora za sve građane, te je pokrenula natječaj za tvrtke koje mogu instalirati takve sustave kapaciteta od najmanje 100 megavata. Na natječaju je odabrana ponuda tvrtke Tesla Energy koja će osigurati 100 MW/129 MWh Powerpack sustav Neoenovoj Hornsdale Wind farmi pokraj Jamestowna.

Kada projekt bude dovršen u prosincu ove godine, ovo će biti najveći litij-ionski sustav za pohranu energije na svijetu.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata