Početna
Subota, 26.Svibnja 2018 (12:17:15) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Predstavnici Poreča na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji u sklopu provedbe EU projekta LIFE Sec Adapt

Poreština, 15.07.2017. (09:25)
Predstavnici Poreča na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji u sklopu provedbe EU projekta LIFE Sec Adapt
Predstavnici Poreča na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji u sklopu provedbe EU projekta LIFE Sec Adapt

Proteklog je tjedna u Puli održana dvodnevna međunarodna konferencija partnera na projektu Life Sec Adapt na temu održivih izvora energije i razvoja društva u skladu sa klimatskim promjenama. Koordinator u provedbi projekta je gradsko poduzeće Parentium d.o.o. Poreč.

U projektu sudjeluju Italija, Hrvatska, Grčka i Španjolska, dok su partneri iz Hrvatske Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. kao koordinator projekta, Istarska županija, Grad Poreč te istarski gradovi Pula, Rovinj, Buzet, Labin i Pazin.

Predviđeno trajanje projekta je 40 mjeseci, a ukupna vrijednost mu je 24 i pol milijuna kuna, od čega na Istru otpada sedam milijuna.

Gradu Poreču namijenjen je iznos od 760.000 kuna, od čega su 440.000 kn bespovratna sredstva Europske unije, a ostatak je osiguran kroz gradski proračun.

Provedbom projektnih aktivnosti, Grad Poreč se obvezuje izraditi strateški dokument o prilagodbi klimatskim promjenama te poštivati niz protokola i mjera sa ciljem povećanja razine energetske učinkovitosti i promicanja načela održivog razvoja, pa tako i očuvanja klime odnosno svođenja klimatskih promjena na najmanju moguću mjeru.

- Slijedom 2012. godine potpisanog sporazuma gradonačelnika šest gradova istarske županije, preuzete su nove obaveze u svrhu ostvarenja ciljeva do 2030. godine, koji podrazumijevaju smanjenje emisije CO2 za najmanje 40% do 2030. godine kroz poboljšanu energetsku učinkovitost i povećano korištenje obnovljivih izvora energije, zadržavanje prosječne temperature globalnog zatopljenja ispod 2°C, povećanje sposobnosti potpisnika u smislu prilagodbe neizbježnim utjecajima klimatskih promjena te povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, rekla je Gordana Lalić, direktorica gradskog poduzeća Parentium d.o.o.

Više informacija o temi možete pronaći ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Mirtex International d.o.o.
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4