Početna
Subota, 26.Svibnja 2018 (12:20:09) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Novigrad postao grad cirkuske čarolije

Istra, 19.06.2017. (08:56)
(Izvor:Glas Istre)Link

Čarobnjaci su opet zavladali Novigradom. U subotu i u nedjelju održan je međunarodni Festival uličnih čarobnjaka, pod nazivom Čarobni NoviGrad.

Program je započeo u Parku novigradske biskupije radionicama cirkuskih vještina na kojima su djeca mogla isprobati razne cirkuske vještine kao što su hodanje na žici, penjanje po svili, žongliranje, hula hop i drugo.

Nastupili su razni međunarodni i domaći izvođači. Gosti iz Italije, Australije i Srbije zajedno s domaćim snagama na dva su dana Novigrad pretvorili u grad cirkuske čarolije.

Neobični likovi

- Iz programa izdvajamo neobičnu klaunicu Uranu koja će pokušati letjeti. Čovjek u gipsu mogao bi vas najuriti svojim neobičnim vozilom Don Worry brum brum. Na Velikom trgu srest ćete Jack Flasha koji bi vas mogao iznenaditi žongliranjem s pet noževa – pripazite na svoje prstiće!!!, kazala je voditeljica udruge Čarobnjakov šešir Irena Boljunčić Gracin, koja je bila iznimno zadovoljna odazivom publike.

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju izvan komercijalnih cirkusa, te se usredotočuju na ulično izvođenje.

Naravno, ljubitelji tih uličnih čarolija, akrobacija i veselja nisu ostali gladni jer su mogli kušati i čarobne delicije lokalnih -autohtonih proizvođača. Festival su podržavali Grad Novigrad, Turistička zajednica Novigrada i Istarska županija.

Milica je bila predstava o ženi koja gdjegod da dođe osjeća se kao kod kuće. FUČ je jedna od njenih stanica na putu oko svijeta. Tu će dići svoj šator, raspakirati kućicu koju nosi u koferu i podijeliti s posjetiteljima svoju neobičnu šarenu svakodnevicu.

Srećković, pak, neobični karakter, cijeli u gipsu, stvara zanimljive sadržaje u alternaciji s bizarnim situacijama, gegovima i s mnogo, mnogo ruku! No, koliko li ih ima? Opremljen policom osiguranja, juri na svojim invalidskim kolicima s motornim pogonom.

Zabavna komedija

"Jack Flash Show" je zabavna komedija, puna neobičnih štosova i komičnih gegova. Neuspjeh se pretvara u smijeh, a strah u zabavu pomoću koktel čaša, žongliranja nožem, preskakivanjem i skidanjem, što kulminira završnom izvedbom na 3,5 metara iznad tla.

Tu je i živa, čarobna fontana koju krasi "živa" statua božice Venere. Izrađena je realistički te na vjeran način predstavlja umjetnost kiparenja nekadašnjih vremena. Mileta Cvijanović je majstor ulične zabave iz Pule. Prepoznatljiv je po stalnom pokretu i neobičnom plesu, kao i izvrsnoj zabavi koju nudi najmlađima. (Priredila Vanesa BEGIĆ, snimio Vjeran JUHAS)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi