Početna
Subota, 26.Svibnja 2018 (12:18:33) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Elektroistra u razvoj električne mreže investira 80 milijuna kuna

Istra, 19.06.2017. (08:36)
(Izvor:Glas Istre)Link

Istra ovog ljeta ne bi trebala imati problema u opskrbi električnom energijom. Kako su potvrdili u HEP - Operatoru distribucijskog sustava, Elektroistra Pula i šest pripadajućih pogona u Rovinju, Poreču, Bujama, Buzetu, Pazinu i Labinu ove će godine raditi na nadogradnji mreže i sanaciji naponskih prilika te uređenju mjernih mjesta u cilju što učinkovitije distribucije električne energije na području istarskog poluotoka.

"Uz investicijska ulaganja od dvadeset milijuna kuna, dodatno ćemo uložiti šezdeset milijuna kuna za priključenje novih kupaca te redovito održavanje distribucijskog sustava, te će ukupna ulaganja Elektroistre Pula u 2017. godini iznositi 80 milijuna kuna", poručuju iz tvrtke HEP-ODS.

Na području Elektroistre Pula u tijeku je izgradnja trafostanice 110/20 kV Medulin u cilju sanacije naponskih prilika i prelaska na 20kV naponsku razinu područja općine Medulin. Za potrebe izgradnje trafostanice nabavljena su dva transformatora 110/20 kV, 20 MVA, a u tijeku je postupak nabave 20kV postrojenja, kažu u HEP-u te dodaju kako se izvodi zamjena dotrajalih kabela na području Medulina i Premanture. Time se ostvaruju uvjeti za prelazak na 20kV naponsku razinu što je strateški projekt HEP ODS-a koji omogućuje dvostruko povećanje propusnosti mreže te četverostruko smanjenje pada napona i gubitaka u mreži.

Nabavljen je srednjenaponski blok za potrebe napajanja nove Opće bolnice Pula i izvršena zamjena dotrajalih srednjenaponskih postrojenja na području grada Pule. U tijeku je izrada projektne dokumentacije revitalizacije napojnih trafostanica na području Pule: trafostanice 35/10 kV Gregovica, trafostanice 110/35/10 kV Šijana i trafostanice 110/35/10 kV Dolinka. Vrijednost tih investicija je pet milijuna kuna, kažu u HEP-u.

Na području Elektroistrina pogona Rovinj nabavljena su dva transformatora 110/10(20) kV, 40 MVA koja će biti ugrađena u trafostanicu Turnina. (Dubravko GRAKALIĆ)

Opširnije u tiskanom izdanju Glasa Istre.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Mirtex International d.o.o.
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda