Početna
Petak, 27.Travnja 2018 (05:06:56) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valamar - Poziv za nadmetanje za zakup poslovnih prostora
Wine Nights

Nujić: Banka mi nije dala kredit temeljem kojeg me sada ovršuje

Crna kronika, 18.06.2017. (21:09)
(Izvor:Glas Istre)Link

U prvoj polovici kolovoza na prodaju idu  22 samostojeće vile s bazenom u selu Čabrunići. Prodavat će se pojedinačno po početnoj cijeni od oko milijun kuna po vili. Odnosno od 920 tisuća kuna za najjeftiniju do 1,35 milijuna kuna za najskuplju, ovisno o površini dvorišta. Najskuplja parcela, s vilom, bazenom i dvorištem, ima gotovo 800 četvornih metara, a najjeftinija 420 kvadrata. Zbrojem ponuđenih cijena dobivamo da se 22 vile prodaju za ukupno 22,3 milijuna kuna, a kupcima se nude, za dodatnih 340 tisuća kuna, tri parcele na kojima su putovi.

Slovenci naručili gradnju vila

Vile se nude na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi putem Fine temeljem ovršnog prijedloga Općinskog suda u Puli - Stalne službe u Poreču. Nadmetanje počinje 2. kolovoza, a završava 16. kolovoza, sekundu prije ponoć. Dražbi će moći pristupiti samo oni koji uplate desetinu od procijenjene vrijednosti. Na prvoj dražbi se sve vile nude za 80 posto utvrđene vrijednosti. One koje ne budu prodane bit će ponuđene u drugoj i trećoj dražbi za polovicu ili četvrtinu vrijednosti. Samo one koje ni tada ne budu prodane bit će ponuđene za jednu kunu u četvrtoj dražbi.

Vile u Čabrunićima, koje u postupku ovrhe prodaje sud, u vlasništvu su opatijske tvrtke Čabrunići vila jedan, odnosno poznatog porečkog građevinskog poduzetnika Joze Nujića. S druge strane, ovrhu je pokrenula Nova kreditna banka Maribor radi naplate kredita od 4,63 milijuna eura.

Nujić nam je, komentirajući čitav slučaj, izjavio da mu Nova kreditna banka Maribor nikad nije isplatila kredit temeljem kojeg sada ovršuje njegove 22 vile u selu Čabrunići. On nam je pritom pokazao potvrdu banke da nikada nije dobio taj kredit Nove kreditne banke Maribor. Objašnjavajući kako je došlo do problema rekao nam je da je prije nekoliko godina slovenska investicijska tvrtka Keter naručila od njegove porečke tvrtke Baxmar gradnju tih vila. (Paulo GREGOROVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Opširnije u tiskanom izdanju Glasa Istre.Mobilna verzija članka

Oglasi

Sabina travel - Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4