Mob:
Početna
Petak, 18.Kolovoza 2017 (06:56:39) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
EUropa za sve - ALDE Grupa
Poreč Oen Air Festival Of Life - U2

Kartingaši najviše vole driftati u zavojima

Istra, 18.06.2017. (20:55)
(Izvor:Glas Istre)Link

Danas se u središtu Pazina, u ulici Joakima Rakovca od Šetališta Pazinske gimnazije do raskrižja ulice Soline, uz Spomen dom, održavala vožnja kartingaša pod nazivom "Sigurnost u prometu mladih vozača". Manifestaciju je organizirao AMK No limits - Istra Pazin s ciljem promicanja auto-moto sporta, ali i obučavanja mladih vozača u sigurnoj vožnji. Vedran Šćulac, predsjednik AMK-a, rekao je kako im je namjera bila da djecu i mlade izvuku na ulicu, da se barem na jedan dan maknu od računalnih igrica i mobitela te iskušaju uzbuđenja koja nudi auto-moto sport.

Njihov klub koji se natječe u Prvenstvu Hrvatske u kartingu ima sedam članova, a najuspješniji su Alex Šćulac i Noel Štelko. Klub raspolaže s dva kartinga, ali pozivaju i druge da im se pridruže, pa i sa svojim kartingom, kaže Šćulac, dodajući da se vozilo može nabaviti za tisuću eura naviše. Zadovoljan je jučerašnjim promotivnim vožnjama i zanimanjem posjetitelja, ali ne i potporama, pogotovo financijskima auto-moto sportu. Samo za sve potrebne dozvole za održavanje promotivnih vožnji trebalo mu je jako puno vremena.

U promotivnim vožnjama "Sigurnost u prometu mladih vozača" sudjelovali su mladi natjecatelji Alex Šćulac i Noel Štelko. Aleksu, koji živi u Bravarima, 12 je godina i upravo je završio sedmi razred osnovne škole u Trvižu. Karting je počeo voziti u prvom razredu, dosad se najviše natjecao u Taru, a priprema se za skoro Prvenstvo Hrvatske u Virovitici. U kartingu, kaže, najviše voli kada se razjuri po ravnici i onda pred zavojem koči. Noel Štelko također živi u Bravarima, ima sedam godina i tek je završio prvi razred osnovne škole u Karojbi. Karting vozi godinu dana, a najviše voli driftati u zavojima. Obojica pozivaju vršnjake da sjednu u karting i dožive uzbuđenja koje pruža ovo malo, ali brzo vozilo. (M. RIMANIĆ)Mobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Fast Food Dada Poreč
Sabina travel - Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium