Mob:
Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (05:14:29) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Svi novi mobiteli u Kanadi moraju biti otključani

Tehnologija/znanost, 16.06.2017. (18:17)
(Izvor:Vidi.hr)Link

Poznato je da Kanađani imaju najskuplje mobilne tarife među zemljama skupine G7 (sedam najznačajnijih industrijskih zemalja svijeta). Pored toga, u Kanadi je do sada bilo uobičajeno da se pri promjeni operatera plaća naknada od 50 dolara za otključavanje uređaja. Prema najnovijoj uredbi koju donosi kanadska regulatorna agencija za bežične komunikacije CRTC, operaterima je naređeno da moraju otključavati telefone besplatno te da sve nove uređaje smiju prodavati isključivo otključane.

Prema očekivanjima, ovaj potez je isprva izazvao malu pobunu među teleoperaterima jer se procjenjuje kako im je otključavanje mobitela godišnje stvaralo profit od 37,7 milijuna kanadskih dolara, no morali su prihvatiti novi zakon i sigurno neće propasti zbog njega.  

Zahvaljujući novoj vladi Kanada želi imati najbolje "consumer-friendly" zakone o bežičnim komunikacijama među zemljama G7 skupine, a iz ovog poteza bi ponešto mogli naučiti i naši političari koji donose zakone o telekomunikacijama.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Mirtex International d.o.o.
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Sabina travel - Poreč