Mob:
Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (07:09:22) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Volvo napušta razvoj dizelskih motora u korist električnih

Tehnologija/znanost, 19.05.2017. (13:40)
(Izvor:Bug Online)Link

Legendarni švedski proizvođač automobila Volvo odlučno će krenuti u razvoj električnih automobila. Potvrdio je to CEO kompanije Hakan Samuelsson, a prenosi Reuters. Prvi električni automobil s Volvo znakom namijenjen širokim masama i s velikom autonomijom trebao bi na tržište stići 2019. godine, i to po popularnoj cijeni od 35 do 40 tisuća dolara. No, zanimljivija od toga jest činjenica da će se ova kompanija zbog razvoja efikasnih i kvalitetnih električnih i hibridnih vozila odreći – dizelskih motora.

Ova generacija dizelskih agregata u Volvo vozilima ujedno je i posljednja, potvrdio je Samuelsson, a daljnji će razvoj dizelaša biti zaustavljen. Umjesto toga inženjeri će se fokusirati na platformu Modular Electrification Platform (MEP) na kojoj bi trebala izrasti nova generacija ekoloških vozila.

Šef Volva odao je priznanje i Tesli, kompaniji koja je mnogo učinila na polju razvoja električnih automobila, izjavivši da upravo njima duguju činjenicu da su električna vozila postala poželjna i atraktivna. Na tom valu potražnje svoju električnu budućnost gradit će i Volvo, istovremeno poštujući naputke EU o smanjenju emisije stakleničkih plinova.

Potpuni prestanak proizvodnje dizelskih motora u ovoj kompaniji ipak planiraju provesti tek nakon 2023. godine.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Mirtex International d.o.o.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata