Početna
Petak, 26.Svibnja 2017 (16:48:45) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Techno car service Poreč

Učenici SŠ mate Balote u Maloj vijećnici predstavili svoj projekt

Poreština, 19.05.2017. (11:51)

Jučer su učenici SŠ Mate Balote Poreč u Maloj vijećnici u sklopu projekta zavičajne nastave Istarske županije predstavili projekt "Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa"

U pratnji učenika svih razreda i usmjerenja škole bili su Vladimir Torbica, pročelnik upravnog odjela za kulturu Istarske županije i profesor povijesti u SŠ Mate Balote te mentorice Dunja Brence, Andrea Deković i Ariana Bebek. Ugostila ih je zamjenica gradonačelnika Nadija Štifanić Dobrilović.

Učenici su svoj projekt provodili u Domu za starije i nemoćne te u privatnim domovima starijih sugrađana, gdje su kroz sjećanja i osobna iskustva bilježili svadbene običaje i ceremonije vjenčanja u prošlosti, kako u Poreču tako i u okolici.

Ravnatelj SŠ Mate Balote Krešimir Bronić pohvalio je rad učenika i ovaj uspješan projekt kojim je potaknut interes mladih za nekadašnje običaje, a istaknuo je i kako je bilo vrlo emotivnih susreta učenika i starijih sugrađana. Kao rezultat cjelogodišnjeg rada, nastala je knjižica koja obuhvaća pregled običaja vezanih uz svadbu kroz četiri razdoblja.

Zamjenica Štifanić Dobrilović pohvalila je vrijednost projekta i rekla kako će uvijek nastaviti poticati zavičajnu nastavu. Učenici su zamjenici prezentirali svoj projekt i kroz kratki dokumentarac kojeg su sami izradili i predstavili ranije ovoga mjeseca na Festivalu zavičajnosti u Pazinu, na kojem su sudjelovali zajedno sa još 15 škola.

Projekt će biti predstavljen i u Gradskoj knjižnici Poreč te na završnoj priredbi u porečkom kazalištu 23. svibnja. (Grad Poreč/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Dom obrtnika Poreč - računovodstvo, najam prostora, najam kongresne dvorane
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda