Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (14:38:27) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Učenici SŠ mate Balote u Maloj vijećnici predstavili svoj projekt

Poreština, 19.05.2017. (11:51)

Jučer su učenici SŠ Mate Balote Poreč u Maloj vijećnici u sklopu projekta zavičajne nastave Istarske županije predstavili projekt "Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa"

U pratnji učenika svih razreda i usmjerenja škole bili su Vladimir Torbica, pročelnik upravnog odjela za kulturu Istarske županije i profesor povijesti u SŠ Mate Balote te mentorice Dunja Brence, Andrea Deković i Ariana Bebek. Ugostila ih je zamjenica gradonačelnika Nadija Štifanić Dobrilović.

Učenici su svoj projekt provodili u Domu za starije i nemoćne te u privatnim domovima starijih sugrađana, gdje su kroz sjećanja i osobna iskustva bilježili svadbene običaje i ceremonije vjenčanja u prošlosti, kako u Poreču tako i u okolici.

Ravnatelj SŠ Mate Balote Krešimir Bronić pohvalio je rad učenika i ovaj uspješan projekt kojim je potaknut interes mladih za nekadašnje običaje, a istaknuo je i kako je bilo vrlo emotivnih susreta učenika i starijih sugrađana. Kao rezultat cjelogodišnjeg rada, nastala je knjižica koja obuhvaća pregled običaja vezanih uz svadbu kroz četiri razdoblja.

Zamjenica Štifanić Dobrilović pohvalila je vrijednost projekta i rekla kako će uvijek nastaviti poticati zavičajnu nastavu. Učenici su zamjenici prezentirali svoj projekt i kroz kratki dokumentarac kojeg su sami izradili i predstavili ranije ovoga mjeseca na Festivalu zavičajnosti u Pazinu, na kojem su sudjelovali zajedno sa još 15 škola.

Projekt će biti predstavljen i u Gradskoj knjižnici Poreč te na završnoj priredbi u porečkom kazalištu 23. svibnja. (Grad Poreč/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Mirtex International d.o.o.
Sabina travel - Poreč