Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (19:43:10) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Valter Baldaš, kandidat IDS-a za načelnika Općine Vižinada

Poreština, 19.05.2017. (08:49)
Valter Baldaš, kandidat IDS-a za općinskog načelnika Općine Vižinada
Valter Baldaš, kandidat IDS-a za općinskog načelnika Općine Vižinada

U politički život uključio se prije četiri godine kad je izabran za člana Općinskoga vijeća kao nestranački kandidat SDP-a, kaže Valter Baldaš iz Vižinade. -Međutim, neuvažavanje mog mišljenja i prijedloga od strane mojih, sad već bivših kolega i članova Vijeća ponukalo me da na prijedlog mladih članova IDS-a prihvatim kandidaturu za načelnika Općine Vižinada, kaže Valter Baldaš.

-Kao prosvjetni djelatnik poticao sam svoje učenike na aktivniji angažman u društvu i stoga njihov prijedlog nikako nisam mogao odbiti. Raditi i surađivati s takvom ekipom, do sada najbolje izborne liste IDS-a za općinsko vijeće Vižinade, velika je čast i najveće priznanje za moj dosadašnji rad i angažman. Doista, kako kaže naš slogan, mladi ljudi su naša nova forza!

-U predstojećem razdoblju kao načelnik jedne od siromašnijih istarskih općina nastojat ću Vižinadu učiniti ugodnijim i poželjnijim mjestom za život, ali i za rad. Podupirem, uz poneku primjedbu i izmjenu, većinu postojećih projekata u Općini, ali predlažem i neke nove. Posebice je potrebno riješiti pitanje „stare škole“ i time dovršiti rekonstrukciju vižinadskog „placa“, na kojemu bi svoje mjesto pronašao i muzej vina i maslinovog ulja. Uz već uhodane manifestacije koje su inicirali članovi vižinadskog IDS poput Verši na šterni, Slatke Istre ili Parenzane, stari trg postat će mjesto vižinadskog „samja“ i koncerata. U planu su novi sportski projekti i klubovi za najmlađe, ali i za rekreaciju svih mještana. Vižinada živi od turizma i poljoprivrede, stoga ćemo nastojati povezivati ove dvije djelatnosti kako bi turisti u Vižinadi svoj odmor proveli upoznajući našu sredinu i vrijedne lokalne proizvođače.

-Nastojat ću općinsku upravu učiniti transparentnijom i učinkovitijom. Ona treba postati „servis“ SVIH građana, a ne kao do sada, preferirati neke mještane. Naš je realni proračun oko 4 milijuna kuna, stoga smatram da su za našu Općinu bespovratna sredstva iz EU fondova od iznimnog značaja. Privatni projekti financirani europskim novcem važni su i našim građanima, pa će njima na raspolaganju biti novi Ured za EU projekte i poduzetništvo. Ishitrenoj prodaji općinskog zemljišta treba stati na kraj, jer to nikako ne može i ne smije biti glavni izvor prihoda, a kada do takve prodaje dođe, ta se sredstva moraju odmah namjenski uložiti u infrastrukturu i socijalu.

-Posebice ću se angažirati na projektima i aktivnostima vezanim uz mlade, kulturu i socijalu. Nastojat ću, već najesen, otvoriti cjelodnevni vrtić, a u sklopu novoga vrtića želim osigurati mjesto i za jaslice. Svakako treba nastaviti sa sufinanciranjem prijevoza i dodjeljivanjem studentskih stipendija, a najbolje studente primjerenije nagraditi za njihov trud. Također, smatram kako je došlo vrijeme da se u Vižinadi osnuje i Udruga mladih koja će biti mjesto okupljanja, zabave i druženja za sve naše mlade. Vodit ću stalnu brigu za naše najsiromašnije i posebno za umirovljenike, kako bismo im se zahvalili na svemu što su nam ostavili u baštinu.

Na kraju, za svoj rad kao načelnik, ne želim primati nikakvu plaću ni naknadu. Također, ni moja zamjenica, gospođa Tatjana Ritoša niti svi članovi liste IDS-a koji budu izabrani u Općinsko vijeće i u odbore, ne žele primati nikakve naknade za svoj rad i angažman. Na taj način u četverogodišnjem mandatu želimo uštedjeti preko milijun kuna u uložiti ih u bolje sutra, u bolju Vižinadu, kaže Valter Baldaš u svom obraćanju javnosti. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Mirtex International d.o.o.