Početna
Subota, 26.Svibnja 2018 (12:18:46) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Prgić predstavio svoj program: Samo je Žufić potpisao inicijativu o transparentnosti

Poreština, 18.05.2017. (14:36)
Foto: Tanja Kocijančić/Glas Istre
Foto: Tanja Kocijančić/Glas Istre

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Poreča na nedjeljnim lokalnim izborima Dražen Prgić predstavio je jučer novinarima dio svog političkog programa u društvu kandidatkinja za njegove zamjenice Renate Klezinger-Štefanko i Tereze Šegale Pažin. U tom "Planu za Poreč", kako ga je Prgić nazvao, nalaze se plaće gradonačelnika i njegovih zamjenika od maksimalnih 7.500 kuna, smanjenje cijene vode reorganizacijom poslovanja Istarskog vodovoda te nastavak borbe protiv nepotizma i razotkrivanjem malverzacija.

"Kradimo dalje", a ne "Gradimo dalje"

Gradonačelnikovu plaću koja sada iznosi 16.000 kuna treba uskladiti sa plaćama u realnom sektoru, a samo gradonačelnikov ured godišnje potroši milijun kuna, dok oko 300 tisuća kuna ide na bruto plaću dogradonačelnika, inače zamjenika predsjednika NO Istarskog vodovoda Buzet prije četiri godine kad je, podsjetio je Prgić novinare, Državna revizija ustanovila kako je cijena vode za Porečane iz tog istog vodovoda više od cijene po kojoj je prodavana Slovencima. -Zbog toga pozivam Peršurića da odustane od kandidature i očituje se o malverzacijama u tvrtki čiji je Grad Poreč većinski vlasnik, umjesto da se naslikava po raznim događanjima, rekao je Prgić uz opasku kako bi IDS-ov slogan "Gradimo dalje" trebao glasiti "Kradimo dalje".

Besplatni vrtići, vaučeri za zdravije djetinjstvo i transparentni proračun

U svom će mandatu, ukoliko ga građani izaberu, Prgić osigurati besplatni vrtić za svu djecu, kaže, jer smatra kako svako dijete ima na to pravo. Sa ciljem brige za djecu i njihov zdravi razvoj planira uvesti vaučere za besplatno bavljenje sportom ili nekom drugom rekreativnom aktivnošću, dok će glavna točka programa ostati potpuno transparentni proračun, odnosno mogućnost da svaki građanin u svako doba može vidjet tko je, kada i kako potrošio novac iz proračuna.

U tri godine iz proračuna izvučeno 10 milijuna kuna

-Implementacijom te ideje odjednom će biti vidljiv višak sredstava u gradskom proračunu, to vam sa sigurnošću tvrdim, rekao je Prgić, jer posebnu točku u IDS-ovom "transparentnom" proračunu imaju samo interesne skupine, a ne građani. -Podsjećam da su članovi predsjedništva IDS-a u protekle tri godine iz proračuna izvukli deset milijuna kuna, i upravo je to jedan od ključnih razloga za uvođenje naše inicijative o transparentnosti, rekao je predsjednik porečkog HDZ-a.

"Samo Žufić potpisao inicijativu, ostali bi nastavili tamo gdje je IDS stao"

Sa tom je inicijativom, kaže Prgić, upoznao predstavnike svih sedam lista koje se natječu za Gradsko vijeće, ali nitko osim nezavisnog Steve Žufića, pa čak ni njihovi kandidati za gradonačelnike, nije je potpisao. -To samo govori o njima i njihovoj ideji o tome kako bi vodili grad. Njihova je vizija, ma koliko oni govorili o promjenama, ne poduzeti ništa i nastaviti tamo gdje je IDS stao: netransparentnost, korupcija, klijentelizam, nepotizam i tako dalje, rekao je Prgić novinarima i najavio reviziju cjelokupnog poslovanja Grada zbog sumnje da su knjige namjerno vođene na krivi način.

-Ovi su lokalni izbori referendum protiv korupcije, rasprodaje Istre i nepotizma IDS-a. Zato izađite na izbore i glasajte za kraj agonije u ovome gradu, pozvao je Prgić birače. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Mirtex International d.o.o.