Mob:
Početna
Srijeda, 17.Siječnja 2018 (13:26:46) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK

Karate Klub Finida održao polaganje za pojaseve

Sport, 18.05.2017. (09:27)

Karate klub Finida je u nedjelju, 14. svibnja 2017. u dvorani "Palestra" održao polaganje za učenička karate zvanja (kyu zvanja), odnosno za početničke i više pojaseve. Ispitu je pristupilo ukupno 39 kandidata, a uz asistenciju trenerice Tamare Banović nadgledao ga je licencirani ispitivač Hrvatskog karate saveza Mirko Banović.
Ispitu su pristupili i polaznici karate vrtića, odnosno najmlađi članovi (3-5 godina), koji su polagali i za početnička i za viša učenička zvanja. Za neupućene, polaganje je demonstracija znanja tijekom koje svaki kandidat izvodi program polaganja za određeno karate zvanje, dok ispitivač ocjenjuje njegovu izvedbu. Program se sastoji od određenih karate tehnika i kata koje je kandidat dužan savladati prije polaganja. Svaki kandidat koji položi za određeno zvanje, stječe pravo na pripadajuću diplomu Hrvatskog karate saveza.
Komisija za pojaseve Hrvatskog karate saveza svakog kandidata uvodi u službenu evidenciju nositelja zvanja u HKS-u. Karate zvanja dijele se na učenička i majstorska, a ista su podijeljena po svojevrsnim stupnjevima. Kod učeničkih to su: 9. kyu: bijelo-žuti pojas, 8. kyu: žuti pojas, 7. kyu: narandžasti pojas, 6. kyu: crveni pojas, 5. kyu: zeleni pojas, 4. kyu: plavi pojas, 3. kyu: ljubičasti pojas, 2. kyu: smeđi pojas, 1. kyu: smeđe-crni pojas.

Više informacija ovdje.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Sabina travel - Poreč
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda