Mob:
Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (07:05:54) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Traže se volonteri za pomoć u učenju hrvatskog jezika

Poreština, 18.05.2017. (08:26)
Daria
Emma i Daria

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč poziva volonterke i volontere za pomoć u učenju hrvatskog jezika Dariji Zelenskoj iz Ukrajine i Emmi Quintana Llorian iz Španjolske, volonterkama Europske volonterske službe koje volontiraju u Domu.

Daria i Ema u Poreču borave od ožujka ove godine, a godinu dana koju će tu provesti žele iskoristiti i za učenje hrvatskog jezika.

Boravak dviju dvadesettrogodišnjakinja u Domu provodi se u sklopu programa „Erasmus+“ i projekta pod nazivom „Osobni rast mladih kroz kreativnost i volontiranje sa starijima grada Poreča“ koji ujedinjuje ideju volonterstva i međugeneracijske solidarnosti, a osim poboljšanja kvalitete života starijih osoba, ima za cilj mladima Grada Poreča približiti ideju volonterstva kao nečeg što je u svijetu vrlo često i poželjno. U tu svrhu od strane Europske komisije Domu su odobrena sredstva u iznosu od 15.466 eura.

Daria
Emma

Emma je grada Gijona u Španjolskoj. Ima iskustva u radu s djecom, a budući je vrlo komunikativna i otvorena osoba, želja joj je bila da stekne i neko novo iskustvo u radu sa starijim osobama. Do sada nije imala priliku putovati, te se nada da će ovo vrijeme na volontiranju iskoristiti za upoznavanje novih krajeva. Kako se u slobodno vrijeme bavi pisanjem kratkih priča koje se kasnije kazališno izvode, voljela bi naučiti hrvatski kako bi uprizorila neki svoj tekst u kojem bi glumci bili upravo korisnici Doma.

Daria je iz Kijeva, glavnog grada Ukrajine i profesionalna je nogometašica te bi voljela jednog dana biti trenerica mladih sportaša s invaliditetom. Daria je vrlo svestrana osoba. Voli putovati i upoznavati nove ljude, krajeve, kulture. Želja joj je steći nova znanja i iskustvo u radu s ljudima.

Obje djevojke svakodnevno po šest sati pomažu korisnicima Doma, unoseći u njihovu svakodnevicu mladenački duh, provodeći s njima vrijeme u kreativnim radionicama, šetnjama ali i aktivnostima koje same predlože i osmisle. Korisnici Doma su ih od samog početka izuzetno dobro primili. Budući ne govore hrvatski jezik, i korisnici i volonterke ulažu trud u međusobnoj komunikaciji. Uz to što su se odlično uklopile u rad s korisnicima, surađuju i s domaćim volonterkama i volonterima koji već nekoliko godina sudjeluju u aktivnostima u Domu, pa će zasigurno i primjerom pokazati te zainteresirati mlade volontere za korisno provođenje slobodnog vremena.

U Domu se nadaju da će se Porečani, kao i ranijih godina, odazvati pozivu da pomognu novim sugrađankama. Prijave se primaju na broj telefona: 423-282 ili na mail adresu: soc.radnik@dom-porec.hr. (dp)

Daria
Daria


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata