Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (14:26:01) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Sponzorirani članak

Peršurić: Izgradili smo jake temelje i zajedno gradimo dalje. Poreč gre naprid!

Poreština, 17.05.2017. (14:54)
Loris Peršurić
Loris Peršurić

-Poreč i IDS već su dugo prijatelji. Iznimno mi je drago što naši građani to prepoznaju, a mi ćemo, kao i do sad, dati svoj apsolutni maksimum da opravdamo njihovo povjerenje i Poreču damo novu snagu kako bi u narednim godinama bio još uspješniji, kazala je predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč Sanja Oplanić na sinoćnjoj predizbornoj tribini IDS-a u Poreču, na kojoj su bili predstavljeni kandidati za načelnike s područja Poreštine.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić osvrnuo se na Poreč proteklih godina: -Grad je doživio velike pozitivne promjene te zaokret razvoju i budućnosti, no još je puno posla pred nama. Nakon što sam kao zamjenik gradonačelnika radio na važnim projektima, želim preuzeti odgovornost na sebe i svoje dosadašnje znanje i iskustvo primijeniti u upravljanju našim gradom. Kuća se gradi od temelja, a mi smo u protekle četiri godine izgradili jake temelje – izgradili smo zaobilaznicu do kraja, rekonstruirali cestu D-75, izgradili više kilometara kanalizacije nego u protekla četiri desetljeća, gotovo 40 kilometara plinovoda, pet gradskih plaža, pet društvenih domova, gotovo 30 polivalentnih igrališta i to su samo glavni projekti u nizu realiziranih, istaknuo je Peršurić.

Loris Peršurić
Sanja Oplanić, Loris Peršurić, Elio Štifanić i Nadia Štifanić Dobrilović

-Svoj rad u narednom mandatu temeljit ću na realizaciji pet ključnih ciljeva: zajedno ćemo dovršiti gradnju škole na Finidi i u Žbandaju te izgraditi vrtiće u Varvarima i Dračevcu, dovršit ćemo najveći EU projekt na ovim područjima i dovesti kanalizaciju u sva naša prigradska naselja, dovršit ćemo uređenje gradske rive i nastaviti s uređenjem Peškere, izgradit ćemo stanove za mlade obitelji i deficitarne kadrove, proširit ćemo dom za starije i nemoćne te konstantno ulagati u visok zdravstveni, socijalni i komunalni standard, naveo je Peršurić prioritete za sljedeće četiri godine i potom predstavio kandidate IDS-a za listu za Gradsko vijeće i kandidate za zamjenike gradonačelnika Sanju Oplanić i Elia Štifanića te iz redova talijanske manjine Nadiju Štifanić Dobrilović.

- Smatram kako je vrijeme da Poreč dobije novu snagu, nove ideje i viziju kojom ćemo zajedno graditi dalje naš grad. Poreč gre naprid, a naša je misija da to omogućimo, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić.

Loris Peršurić
Valter Flego

Kandidat za Istarskog župana Valter Flego istaknuo je da „Istra danas ima preko tri tisuće novih radnih mjesta u odnosu na prije četiri godine, 2,4 milijarde kuna ukupnih investicija u Grad Poreč u javnom i privatnom sektoru te 10 milijardi investicija u Istru, 25,4 posto veći BDP u odnosu na ostatak Hrvatske i veći izvoz od uvoza – to je samo dio konkretnih pokazatelja da Istra kao najrazvijenija regija u zemlji itekako radi!“.

- U narednim godinama želimo na principima multikulturalnosti, multietničnosti, rodne i vjerske ravnopravnosti te antifašizma nastaviti graditi naš uspješni istarski put. Grad Poreč, županija i svi ostali gradovi i općine gradit će dalje kako bismo bili još bolji i uspješniji, zaključio je Flego.

Loris Peršurić
Boris Miletić

Na kraju, predsjednik IDS-a i kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić čestitao je „svim kandidatima koji tako predano rade na dobrobit Istrijanki i Istrijana i žele raditi i dalje te svima koji se zajedno s IDS-om bore za Istru“.

  • Naši ljudi vrijedno rade i po nekoliko poslova i prvenstveno zbog njih Istra je danas najrazvijenija županija. Oni koji delaju, ti i stvaraju! Dok se Istrijani drže skupa i dok god naša Istra bude jedinstvena, gradit ćemo dalje ovu uspješnu istarsku priču, zaključio je Miletić. (IDS)
Loris Peršurić


Mobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
HAK Auto-klub Poreč