Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (19:31:17) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Sponzorirani članak

Peršurić: Izgradili smo jake temelje i zajedno gradimo dalje. Poreč gre naprid!

Poreština, 17.05.2017. (14:54)
Loris Peršurić
Loris Peršurić

-Poreč i IDS već su dugo prijatelji. Iznimno mi je drago što naši građani to prepoznaju, a mi ćemo, kao i do sad, dati svoj apsolutni maksimum da opravdamo njihovo povjerenje i Poreču damo novu snagu kako bi u narednim godinama bio još uspješniji, kazala je predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč Sanja Oplanić na sinoćnjoj predizbornoj tribini IDS-a u Poreču, na kojoj su bili predstavljeni kandidati za načelnike s područja Poreštine.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić osvrnuo se na Poreč proteklih godina: -Grad je doživio velike pozitivne promjene te zaokret razvoju i budućnosti, no još je puno posla pred nama. Nakon što sam kao zamjenik gradonačelnika radio na važnim projektima, želim preuzeti odgovornost na sebe i svoje dosadašnje znanje i iskustvo primijeniti u upravljanju našim gradom. Kuća se gradi od temelja, a mi smo u protekle četiri godine izgradili jake temelje – izgradili smo zaobilaznicu do kraja, rekonstruirali cestu D-75, izgradili više kilometara kanalizacije nego u protekla četiri desetljeća, gotovo 40 kilometara plinovoda, pet gradskih plaža, pet društvenih domova, gotovo 30 polivalentnih igrališta i to su samo glavni projekti u nizu realiziranih, istaknuo je Peršurić.

Loris Peršurić
Sanja Oplanić, Loris Peršurić, Elio Štifanić i Nadia Štifanić Dobrilović

-Svoj rad u narednom mandatu temeljit ću na realizaciji pet ključnih ciljeva: zajedno ćemo dovršiti gradnju škole na Finidi i u Žbandaju te izgraditi vrtiće u Varvarima i Dračevcu, dovršit ćemo najveći EU projekt na ovim područjima i dovesti kanalizaciju u sva naša prigradska naselja, dovršit ćemo uređenje gradske rive i nastaviti s uređenjem Peškere, izgradit ćemo stanove za mlade obitelji i deficitarne kadrove, proširit ćemo dom za starije i nemoćne te konstantno ulagati u visok zdravstveni, socijalni i komunalni standard, naveo je Peršurić prioritete za sljedeće četiri godine i potom predstavio kandidate IDS-a za listu za Gradsko vijeće i kandidate za zamjenike gradonačelnika Sanju Oplanić i Elia Štifanića te iz redova talijanske manjine Nadiju Štifanić Dobrilović.

- Smatram kako je vrijeme da Poreč dobije novu snagu, nove ideje i viziju kojom ćemo zajedno graditi dalje naš grad. Poreč gre naprid, a naša je misija da to omogućimo, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić.

Loris Peršurić
Valter Flego

Kandidat za Istarskog župana Valter Flego istaknuo je da „Istra danas ima preko tri tisuće novih radnih mjesta u odnosu na prije četiri godine, 2,4 milijarde kuna ukupnih investicija u Grad Poreč u javnom i privatnom sektoru te 10 milijardi investicija u Istru, 25,4 posto veći BDP u odnosu na ostatak Hrvatske i veći izvoz od uvoza – to je samo dio konkretnih pokazatelja da Istra kao najrazvijenija regija u zemlji itekako radi!“.

- U narednim godinama želimo na principima multikulturalnosti, multietničnosti, rodne i vjerske ravnopravnosti te antifašizma nastaviti graditi naš uspješni istarski put. Grad Poreč, županija i svi ostali gradovi i općine gradit će dalje kako bismo bili još bolji i uspješniji, zaključio je Flego.

Loris Peršurić
Boris Miletić

Na kraju, predsjednik IDS-a i kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić čestitao je „svim kandidatima koji tako predano rade na dobrobit Istrijanki i Istrijana i žele raditi i dalje te svima koji se zajedno s IDS-om bore za Istru“.

  • Naši ljudi vrijedno rade i po nekoliko poslova i prvenstveno zbog njih Istra je danas najrazvijenija županija. Oni koji delaju, ti i stvaraju! Dok se Istrijani drže skupa i dok god naša Istra bude jedinstvena, gradit ćemo dalje ovu uspješnu istarsku priču, zaključio je Miletić. (IDS)
Loris Peršurić


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Mirtex International d.o.o.