Mob:
Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (07:06:51) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Višnjan dobio prvu brendiranu e–bike stanicu

Poreština, 17.05.2017. (14:37)
Direktorice TZ-a dr.sc. Romina Sinosich pored e-bike stanice
Direktorice TZ-a dr.sc. Romina Sinosich pored e-bike stanice

Tik do prostorija Turističke zajednice Općine Višnjan u samome centru mjesta ovih je dana postavljena prva brendirana e-bike stanica za punjenje akumulatora električnih bicikala. Postavljena je na inicijativu direktorice Tz-a dr.sc. Romine Sinosich uz suglasnost općinskog Povjerenika te u suradnji sa Turističkom zajednicom Istarske županije.

Direktorica TZ-a Sinosich rekla nam je da se grupe biciklista u prolazu kroz Višnjan već uobičajeno skupljaju na trgu Slobode, u samome centru, gdje znaju nešto pojesti i predahnuti. -Postavljanje e-bike punionice na njima već poznatom mjestu ne samo da podiže kvalitetu ponude, nego joj dodaje itekako važan razlog dolaska i prolaska kroz mjesto, rekla je.

Prema riječima stručnjaka, bicikli s električnim pogonom predstavljaju budućnost biciklizma, jer se njima sve više služe i profesionalci i amateri, ali i mladi koji sve jače prigrljuju takvu vrstu aktivnosti.

-Prema Master planu razvoja turizma, Istra je prepoznata kao destinacija održivog i odgovornog razvoja te se već godinama pozicionira kao biciklistička destinacija. U toj priči Općina Višnjan ima itekako što ponuditi, pogotovo kad uredimo i označimo sve potencijalne bike staze koje do sada nisu bile prepoznate. Općina Višnjan je prošle godine ostvarila 73.000 noćenja, čak 53% više nego u 2015. godini, što predstavlja odličan razlog za postepeno ulaganje u obogaćivanje ponude određenih turističkih segmenata, kaže direktorica TZ Višnjana Romina Sinosich uz konstataciju kako E-bike stanice postoje svuda u svijetu, ali samo na odabranim lokacijama, dok istarski model podrazumijeva izgradnju mreže punionica u gotovo svim najznačajnijim destinacijama u priobalju, ali i središnjem dijelu Istre.

-Postavljanje prve e-bike stanice u centru Višnjana jasan je znak da Turistička zajednica u suradnji sa Općinom prepoznaje nove trendove i potrebe te radi na dodanoj vrijednosti i valorizaciji teritorija Općine kao mikrodestinacije. Moram naglasiti da je u Istri trenutno postavljeno 15 stanica za e-bike, većinom od strane velikih hotelskih tvrtki i to u poznatim turističkim središtima. TZ Općine Višnjan druga je turistička zajednica u županiji koja se odlučila na kvalitativni iskorak postavljanjem e-bike punionice, zaključila je Sinosich.

E- bike punionice realizirane su u suradnji Turističke zajednice Istarske županije sa strateškim partnerima Cube - svjetskim gigantom u proizvodnji bicikla i tvrtkom Bosch, koja je osigurala električne punjače. (dp)

Direktorice TZ-a dr.sc. Romina Sinosich pored e-bike stanice
E-bike punionice realizirane su u suradnji TZ Istarske županije sa strateškim partnerima


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2