Mob:
Početna
Utorak, 19.Rujna 2017 (18:59:56) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sergej Ćetković & Crvena Jabuka
Oktoberfest by Valamar

Francuska kaznila Facebook

Tehnologija/znanost, 17.05.2017. (07:44)
(Izvor:Bug Online)Link

Francuska agencija za zaštitu privatnosti i podataka korisnika CNIL (Commission nationale de l'informatique et des libertés) odlučila je kazniti popularnu društvenu mrežu Facebook novčanom kaznom od 150 tisuća eura.

Razlog za to je činjenica da Facebook nije učinio dovoljno odnosno nije spriječio da podaci korisnika mreže budu dostupni oglašivačima. Valja naglasiti da se radi o zaista blagoj kazni s obzirom da je Facebook tvrtka s kvartalnim prihodima koji su viši od 7 milijardi eura.

Određeni iznos novčane kazne bio je ujedno i najveći koji je mogla izreći CNIL prema starom zakonu. Novim zakonom koji je donesen u listopadu prošle godine, CNIL smije izreći novčanu kaznu od maksimalno 3 milijuna eura, no on u ovom slučaju nije mogao biti primijenjen jer je istraga agencije započela dok je važeći bio stari zakon.

Istraga agencije CNIL dio je šire europske istrage protiv američke društvene mreže i njihove politike privatnosti korisnika, koja se već provela u Belgiji, Nizozemskoj, Španjolskoj i Njemačkoj.Mobilna verzija članka

Oglasi

Fast Food Dada Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Optika Optiplaza Poreč