Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (14:38:47) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Francuska kaznila Facebook

Tehnologija/znanost, 17.05.2017. (07:44)
(Izvor:Bug Online)Link

Francuska agencija za zaštitu privatnosti i podataka korisnika CNIL (Commission nationale de l'informatique et des libertés) odlučila je kazniti popularnu društvenu mrežu Facebook novčanom kaznom od 150 tisuća eura.

Razlog za to je činjenica da Facebook nije učinio dovoljno odnosno nije spriječio da podaci korisnika mreže budu dostupni oglašivačima. Valja naglasiti da se radi o zaista blagoj kazni s obzirom da je Facebook tvrtka s kvartalnim prihodima koji su viši od 7 milijardi eura.

Određeni iznos novčane kazne bio je ujedno i najveći koji je mogla izreći CNIL prema starom zakonu. Novim zakonom koji je donesen u listopadu prošle godine, CNIL smije izreći novčanu kaznu od maksimalno 3 milijuna eura, no on u ovom slučaju nije mogao biti primijenjen jer je istraga agencije započela dok je važeći bio stari zakon.

Istraga agencije CNIL dio je šire europske istrage protiv američke društvene mreže i njihove politike privatnosti korisnika, koja se već provela u Belgiji, Nizozemskoj, Španjolskoj i Njemačkoj.Mobilna verzija članka

Oglasi

Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
HAK Auto-klub Poreč
Sabina travel - Poreč
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda