Mob:
Početna
Srijeda, 17.Siječnja 2018 (13:40:19) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK

Međunarodni dan muzeja 2017. u šetnji od Špadića do Červara

Kultura, 16.05.2017. (18:40)

Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja u Hrvatskoj će obilježiti više stotina programa u organizaciji brojnih muzeja, koji su se ove godine okupili oko teme „Muzeji i sporne povijesti: govoriti o neizrecivom u muzejima“.

Zavičajni muzej Poreštine će Međunarodni dan muzeja obilježiti u subotu, 20. svibnja, rekreativno-edukativnim pješačenjem od Špadića do Červara tematski posvećenom zaboravljenim i/ili prešućivanim temama iz porečke povijesti. Planiranom trasom šetači će imati prilike otkriti i upoznati odabrane povijesne događaje, osobe i lokalitete porečke „sporne“ povijesti, ali i prirodne osobitosti i povijesni razvoj ovog dijela porečkog predgrađa. Polazak je zakazan u 9,30 sati ispred hotela Park, a za sve sudionike je osigurana okrjepa.

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, pokrenulo je 1977. godine Međunarodno vijeće muzeja (ICOM), a u Hrvatskoj se obilježava već 37. godinu. Manifestacijom se aktualiziraju novi trendovi i zbivanja u muzejskoj zajednici, organiziraju događanja sukladno godišnjoj temi, s ciljem dizanja svijesti o ulozi koju muzeji, osim u svojoj zajednici, imaju u razvoju razumijevanja među kulturama, poticanju suradnje i mira. Stoga muzeji diljem svijeta skreću pozornost šire javnosti na važnost kulturne baštine u stvaranju identiteta zajednice i ulogu muzeja u njegovom očuvanju. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Mirtex International d.o.o.
Sabina travel - Poreč
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4