Početna
Petak, 27.Travnja 2018 (05:06:38) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valamar - Poziv za nadmetanje za zakup poslovnih prostora
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Festival Sedam dana stvaranja dobio europsku oznaku izvrsnosti

Kultura, 21.04.2017. (17:01)
(Izvor:Kulturistra - portal za kulturu)Link

Pazinski festival Sedam dana stvaranja svoje će 14. izdanje ovoga kolovoza dočekati pod europskom festivalskom oznakom EFFE Label. Oznaku izvrsnosti i inovativnosti dodjeljuje Europsko udruženja festivala (EFA) onim festivalima koji nose posebnu kvalitetu, a u ocjeni Sedam dana stvaranja žiri je istaknuo progresivan pristup kulturnom turizmu i demokratičnost festivala na edukativnoj razini.

Drugim riječima, posebno je vrednovana činjenica da se u umjetničke radionice na festivalu mogu uključiti svi zainteresirani, bez obzira na prijašnje umjetničko obrazovanje. O dobitnicima oznake odlučivao je međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka iz različitih umjetničkih područja na čelu sa Sir Jonathanom Millsom, donedavnim ravnateljem Edinburškog festivala.

EFFE Label je projekt Europske komisije koji slijedi kriterije programa Cultural Europe, poput pristupa publici, razmišljanja izvan okvira, sposobnosti dopiranja do onih koji su obično izostavljeni te funkcioniranja festivala kao laboratorija za razvoj ideja. Osim što označava izvrsnost, EFFE Label donosi i međunarodnu prepoznatljivost jedinstvenosti pojedinoga festivala u cijeloj Europi. Oznaka izdvaja festivale koje Europska komisija i EFA preporučuju u poslovnom, kulturnom i turističkom pogledu te području financiranja.

Europsko udruženje festivala kroz projekt Europa za festivale, festivali za Europu (EFFE) želi povezati festivale koji u središtu aktivnosti imaju predanost umjetnosti i svojim kulturnim sredinama, nudeći direktan uvid u bogati festivalski krajolik publici u cijelome svijetu. Osim povećane vidljivosti, za Sedam dana stvaranja to znači i olakšanu međunarodnu suradnju, pa se na festivalu očekuje veći doprinos renomiranih europskih umjetnika.

Priredio B. V.Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
HAK Auto-klub Poreč
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina