Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (19:43:52) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Održana motivacijska radionica Zeleni ured

Zanimljivosti, 21.04.2017. (16:17)

Besplatna edukacijsko–motivacijska radionica ''Zeleni ured'', dosad namijenjena zaposlenicima javnog sektora, održana je u Poduzetničkom inkubatoru Poreč u novom izdanju, prilagođenom za predstavnike privatnog sektora i drugih  zainteresiranih ciljnih skupina.

Radionica je plod višegodišnje suradnje Grada Poreča i gradskog poduzeća Parentium d.o.o. s Odjelom za sustavno gospodarenje energijom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Zagreb, te je održana upravo uoči obilježavanja Svjetskog Dana planeta Zemlje kako bi se naglasila važnost promišljanja o nasljeđu u našem okolišu koje svatko od nas ostavlja budućim generacijama.

Sudionike radionice u ime Grada pozdravio je zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić, izrazivđi zadovoljstvo što se prvo izdanje radionice događa upravo na području Poreča, u prostorima Poduzetničkog Inkubatora Poreč.

Zeleni ured je naziv za skup aktivnosti koje bi zaposlenici u okviru redovnih aktivnosti trebali prakticirati kako bi se u svakodnevnom uredskom poslovanju smanjili troškovi za energente i vodu, te materijal koji se koristi, a ujedno i povećala učinkovitost korištenja resursa, te smanjio negativan utjecaj na okoliš.

Na radionici je bilo govora o klimatskim promjenama, energetskoj učinkovitosti, područjima potrošnje energije te konkretnim savjetima vezanim za uštede u uredima i vlastitim domovima. Uz primjenu savjeta sa radionice, moguće su uštede od 10% za energente i uredske resurse.

Cilj radionice je postići barem minimalnu promjenu ponašanja prema potrošnji energije kako bi se smanjio negativan utjecaj prema okolišu i ostvarile novčane uštede.

Svim sudionicima radionice dogradonačelnik Peršurić je uručio digitalne tajmere za ograničenje potrošnje električne energije u periodima kada se električni uređaji ne koriste.

Energetska učinkovitost i održivi razvoj postali su imperativ 21. stoljeća. Ljudski čimbenik od presudnog je značaja u provedbi i implementaciji mjera iz područja energetske učinkovitosti i održivog razvoja, dok je uspješnost implementacije i provedbe projekata direktno ovisna o spremnosti na promjene u obrascima ponašanja, ali i o stupnju educiranosti o ovoj tematici. (Grad Poreč/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Pogrebne usluge Silentium