Početna
Subota, 26.Svibnja 2018 (12:19:05) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Istarska županija osigurala više od milijun kuna za potpore poduzetnicima

Istra, 21.04.2017. (13:48)

-Dosadašnje mjere pomoći istarskom gospodarstvu Istarske županije polučile su sjajne rezultate, stoga nastavljamo tim smjerom kako bi i dalje bilježili pozitivne trendove, istaknuo je istarski župan Valter Flego povodom najave objave Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2017. godinu.

-Istra je rekorder i po broju malih i srednjih poduzetnika, kao i po dobiti poduzetnika u Hrvatskoj u 2015. godini, a zabilježena je i dvostruko veća vrijednost izvoza u odnosu na vrijednost uvoza. Također, prema indeksu ekonomske snage, druga smo najrazvijenija regija u Hrvatskoj, nakon Grada Zagreba, a BDP po glavi stanovnika je čak 25,3% iznad prosjeka u državi, nastavio je istarski župan dodajući kako je sjajan pokazatelj i zaustavljanja negativnih trendova otvaranje gotovo 3000 novih radnih mjesta u protekle četiri godine.

Novim Javnim pozivom za dodjelu potpora poduzetnicima, otvorenim do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 30. listopada 2017. godine osigurano je ukupno 1.175.000,00 kn.

Korisnici mjera iz ovog programa mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva koji posluju i imaju registrirano sjedište na području Istarske županije te imaju najmanje jednu zaposlenu osobu na neodređeno vrijeme, pri čemu se zaposlenom osobom smatra i vlasnik/vlasnica.

Nije moguća dodjela potpore poduzetnicima koji su prema Odluci o Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. - NKD 2007. (NN 58/07 i 72/07) registrirani za Područje A: poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo.

Potpore će se dodjeljivati putem dvije mjere, mjere 1 - Potpore za početak poslovanja – samozapošljavanje i mjere 2 - Subvencioniranje nabave nove opreme.

Najniži iznos potpore koji može biti dodijeljen iznosi 5.000,00 kn a najviši 10.000,00 kuna za obje mjere. Ukoliko je tvrtka registrirana za djelatnost prerađivačke industrije te kupuje opremu koja se koristi za proizvodnju, putem mjere 2 - Subvencioniranje nabave nove opreme može dobiti od 5.000,00 kn do 25.000,00 kn potpore.

Podnositelj se ima pravo javiti na obje mjere ukoliko za to ima ostvarene uvjete. Po svakoj mjeri moguće je podnijeti samo jedan zahtjev.

Zahtjevi za dodjelu nepovratne potpore podnose se Istarskoj županiji, Upravnom odjelu za gospodarstvo na propisanim obrascima s traženom i potpunom dokumentacijom.

Detaljni uvjeti za prijavu navedeni su u Javnom pozivu koji će zajedno s prijavnim obrascima biti objavljeni u ponedjeljak, 24. travnja 2017. godine, na službenim internet stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr pod rubrikom „Natječaji“. (Ured župana/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Mirtex International d.o.o.