Mob:
Početna
Petak, 20.Listopada 2017 (18:03:19) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
CROFISH - međunarodni ribarski sajam Poreč, dvorana Žatika - 26.-28.10.2017.
Poreč DOX #7 - 6. - 11.2017.

Konačno otvoren južni krak porečke obilaznice

Poreština, 21.04.2017. (11:43)
Gradonačelnik Edi Štifanić, ministar Oleg Butković i direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić na otvorenju južnog dijela porečke obilaznice
Gradonačelnik Edi Štifanić, ministar Oleg Butković i direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić na otvorenju južnog dijela porečke obilaznice

Prije desetak dana dovršena 1,4 kilometara duga južna dionica porečke obilaznice danas je napokon i službeno otvorena.

Gradonačelnik Edi Štifanić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je dovršeno svih sedam i pol kilometara prometnice čiju je izgradnju vlastitim sredstvima Grad Poreč započeo 2008. godine. -Obilaznica će u potpunosti rasteretiti promet kroz grad te omogućiti mještanima i turistima da lakše dođu do svojiih odredišta, naročito do velikih turističkih naselja. Poreč je izgradnjom obilaznice umjesto ranija tri dobio šest prometnih izlaza i ulaza, a tu je i šest rotora koji osiguravaju sigurniji protok vozila, rekao je Štifanić okupljenim novinarima.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić naglasio je kako je porečka obilaznica jedan od najvažnijih projekata u Istarskoj županiji, što će zasigurno dovesti do smanjenja ljetnih zastoja u prometu. -Život će u Poreču sa novom obilaznicom biti ugodniji jer je izvođač obavio dobar posao, a cesta je sagrađena sukladno svim pravilima struke, zaključio je Škorić.

Ministar Oleg Butković najavio je radove na obilaznici Marčane koji kreću u ponedjeljak, a najviše ga raduje, rekao je, to što će najesen krenuti izgradnja druge B1 faze Istarskog ipsilona, što uz izgradnju Pelješkog mosta predstavlja nastavak velikog investicijskog ciklusa u prometnu infrastrukturu u Hrvatskoj.

Jedan od najvažnijih istarskih projekata – bez župana

I dok su tvrtke IGH, Učka konzalting te Cesta i Đusto pohvaljeni za izvrstan posao kad su u pitanju projektna dokumentacija, nadzor i izgradnja prometnice, za službeni protokol Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture se ne bi moglo reći da pohvale zaslužuje. Neslužbeno smo, naime, doznali da uredi istarskog župana i porečkog gradonačelnika nisu dobili uobičajeni službeni poziv, nego su o otvorenju izviješteni tek jučer, i to e-mailom odnosno telefonskim pozivom. Informacija je, međutim, uredno objavljena u rubrici "Najave" na web stranicama ministarstva. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
DiD Poreč - generalni zastupnik Allianz osiguranja i A-Z Fondovi
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Optika Optiplaza Poreč
Mirtex International d.o.o.