Mob:
Početna
Nedjelja, 25.Veljače 2018 (08:59:54) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Hrvatska šesta najlošija u EU po broju stanovnika koji nisu na Internetu

Hrvatska, 20.04.2017. (12:57)
(Izvor:Bug Online)Link

U jedanaest država članica Europske unije (Bugarska, Rumunjska, Grčka, Portugal, Italija, Hrvatska, Cipar, Poljska, Slovenija, Litva i Malta), više od petine stanovništva nisu korisnici interneta.

Premda Europska unija ima zadovoljavajući statistiku korištenja interneta očita je razlika u digitalnom jazu između razvijenijih zemalja i onih koje su manje razvijene.

Tako najveći postotak stanovništva bez iskustva korištenja interneta ima Bugarska (33%), a slijede je Rumunjska (30%). S druge strane postotak stanovništva bez iskustva s internetom u Luksemburgu i Danskoj je samo 2%.

Prema podacima Eurostata za prošlu godinu velika većina Europljana, njih nešto više od četiri petine koristi internet. Prema penetraciji interneta on je postao važan ne samo u svakodnevnom životu nego i u obrazovanju, radu, sudjelovanju u društvenim aktivnostima, omogućuje brži i lakši pristup uslugama...

No, uočljivo je kako su navike i mogućnosti korištenja interneta za Europljane različite i po mjestu stanovanja ali i prema životnoj dobi. Naime, još čak 14% stanovnika EU nikada nije koristila internet.

Sve o tome pročitajte na webu Mreže: http://mreza.bug.hr/hrvatska-sesta-najlosija-u-eu-po-postotku-stanovnika-koji-nikada-nisu-bili-na-internetu/Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Mirtex International d.o.o.