Mob:
Početna
Utorak, 12.Prosinca 2017 (09:06:50) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču

Hrvatska šesta najlošija u EU po broju stanovnika koji nisu na Internetu

Hrvatska, 20.04.2017. (12:57)
(Izvor:Bug Online)Link

U jedanaest država članica Europske unije (Bugarska, Rumunjska, Grčka, Portugal, Italija, Hrvatska, Cipar, Poljska, Slovenija, Litva i Malta), više od petine stanovništva nisu korisnici interneta.

Premda Europska unija ima zadovoljavajući statistiku korištenja interneta očita je razlika u digitalnom jazu između razvijenijih zemalja i onih koje su manje razvijene.

Tako najveći postotak stanovništva bez iskustva korištenja interneta ima Bugarska (33%), a slijede je Rumunjska (30%). S druge strane postotak stanovništva bez iskustva s internetom u Luksemburgu i Danskoj je samo 2%.

Prema podacima Eurostata za prošlu godinu velika većina Europljana, njih nešto više od četiri petine koristi internet. Prema penetraciji interneta on je postao važan ne samo u svakodnevnom životu nego i u obrazovanju, radu, sudjelovanju u društvenim aktivnostima, omogućuje brži i lakši pristup uslugama...

No, uočljivo je kako su navike i mogućnosti korištenja interneta za Europljane različite i po mjestu stanovanja ali i prema životnoj dobi. Naime, još čak 14% stanovnika EU nikada nije koristila internet.

Sve o tome pročitajte na webu Mreže: http://mreza.bug.hr/hrvatska-sesta-najlosija-u-eu-po-postotku-stanovnika-koji-nikada-nisu-bili-na-internetu/Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi