Mob:
Početna
Četvrtak, 19.Listopada 2017 (11:04:49) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
CROFISH - međunarodni ribarski sajam Poreč, dvorana Žatika - 26.-28.10.2017.
Poreč DOX #7 - 6. - 11.2017.

U četvrtak prvi dan porečkog festivala pročitanih knjiga

Kultura, 19.04.2017. (19:22)

BOOKtiga svoje prvo jutro posvećuje starijim stanovnicima našega grada, korisnicima porečkog Doma za starije i nemoćne, a započet će promocijom kratkog filma Sretne priče. Naime, prošlogodišnju inspiraciju za promociju sajma rabljenih knjiga Booktiga, Gradska knjižnica Poreč i Studio Sonda pronašli su u porečkom Domu za starije i nemoćne, pokrenuvši projekt Sretne priče koji je njegove stanovnike, premda slabije pokretne, otisnuo na još mnoga brojna putovanja i avanture, a junaci prošlogodišnjih plakata za BOOKtigu postali su upravo stanovnici Doma. Zbog slabijeg vida mnogim stanovnicima domova čitanje predstavlja napor, stoga volonteri Gradske knjižnice Poreč tijekom godine redovito čitaju u porečkom Domu, družeći se s njima te zajednički promišljaju pročitane teme kako bi stanovnicima boravak učinili što kvalitetnijim. Film će predstaviti Studio Sonda, a gost u Domu je Mladen Kušec, prvi volonter u projektu Sretne priče. Promocija će se održati u četvrtak, 20. travnja u 10 sati.

Istoga dana u 12 sati započinje književno druženje djece s maštovitom i djeci omiljenom spisateljicom Željkom Horvat-Vukelja koja će im iz svoje čarobne torbe izvući mnoštvo proljetnih pričokaza, zanimljivih i neobičnih priča koje uvijek oduševljavaju djecu. Željka Horvat-Vukelja već više od dvadesetak godina održava književne susrete, predavanja i kreativne radionice u školama i knjižnicama diljem Hrvatske i u dijaspori. Specijalnost su joj upravo pričokazi; književno-scenska forma, kombinacija priče i kratkog igrokaza u kojem, uz autoricu, sudjeluju i gledatelji.

Na ovogodišnju BOOKtigu u porečku knjižnicu dolazi Bekim Sejranović, trenutno jedan od najčitanijih i najpopularnijih književnika, kojeg jednako vole i kritika i publika. Porečkoj publici predstavit će svoj najnoviji roman Dnevnik jednog nomada te nas povesti na putovanje od Bosne sve do Norveške dotičući se i međuljuskih odnosa koji nas neprestano oblikuju. Ova knjiga je ujedno putopis i dnevnik čitanja o piščevu životu. To je zbirka zapisa o svakodnevnoj borbi sa životom, koliko traumatičnoj toliko i lijepoj. Od Ljubljane, preko Osla do Zagreba i Brčkog čitamo dnevničke zapise o jednoj ljubavnoj priči i njenoj propasti. Susret s književnikom održat će u četvrtak, 20. travnja u 19 sati. Sajam knjiga otvoren je od 10 do 19 sati, a ove godine njegov fond broji više od 5 000 pročitanih knjiga!

Dođite i ispunite svoj dan BOOKtigom!

ProgramMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Optika Optiplaza Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Mirtex International d.o.o.
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi