Početna
Subota, 26.Svibnja 2018 (12:14:50) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Đelo Hadžiselimović zatvorio ovogodišnji ciklus predavanja Petkom u sedam

Poreština, 20.03.2017. (08:53)
Đelo Hadžiselimović zatvorio ovogodišnji ciklus predavanja Petkom u sedam
Đelo Hadžiselimović zatvorio ovogodišnji ciklus predavanja Petkom u sedam

Svake se godine od veljače do ožujka u Višnjanu tradicionalno održava ciklus predavanja Petkom u sedam, na kojem predavači različitih profila svoj entuzijazam prema određenom području publici nastoje približiti na popularan i razumljiv način.

Ovogodišnje izdanje u Palači Sincich zabilježilo je veliku posjećenost, a gosti su bili Korado Korlević kao predstavnik organizatora (Astronomskog društva Višnjan) sa temom „Humanosfera“, zatim biolog Dino Grozić (Park prirode Učka) koji je predavao na temu „Botaničke posebnosti Parka prirode Učka“. Publici su se predstavili i arhitekt Emil Jurcan sa temom „Uloga Duštva arhitekata Istre u lokalnoj zajednici“, arheologinja Klaudia Bartolić Sirotić sa temom „Arheološka nalazišta Višnjanštine“ te Đelo Hadžiselimović sa temom „Medijska kultura“.

Predavanje Đele Hadžiselimovića prošloga petka bilo je izuzetno posjećeno. Publika je imala priliku čuti o planovima vezanim uz novi dokumentarni projekt „Hrvatska iz zraka“ čija je realizacija, ukoliko se ostvari financijski plan, vjerojatna ove godine. (Jedan od scenarista na spomenutom projektu je i Korado Korlević.) Osim toga, Hadžiselimović je publici predstavio proces selekcije, kupnje i prikazivanja dokumentarnih filmova te nove trendove u svjetskoj dokumentarno-filmskoj produkciji.

Organizacija ciklusa predavanja Petkom u sedam ove je godine po prvi put održana u suradnji Astronomskog društva Višnjan i Turističke zajednice Općine Višnjan, dok je Općina Višnjan za održavanje predavanja ustupila prostor Palače Sincich.

Iduće nas godine očekuju nove teme iz raznih područja, najavljuje organizator, a svoje prijedloge i nominacije predavača možete ponuditi i sami e-mailom na adresu info@astro.hr ili telefonom na broj 091/44 91 788.

Direktorica TZ Višnjan Romina Sinosich izrazila je zadovoljstvo partnerstvom na tako uspješnoj manifestaciji koja svake godine privlači sve više publike. -Suradnja Turističke zajednice i Astronomskog društva nastavit će se i na budućim projektima, kako bismo Višnjan obogatili zanimljivim događanjima, rekla je Sinosich za parentium.com. (dp)

Fotografije

Predavanje u Palači Sincich
Direktorica TZ Višnjan Romina Sinosich izrazila je zadovoljstvo partnerstvom na manifestaciji


Mobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč