Početna
Petak, 27.Travnja 2018 (05:05:59) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valamar - Poziv za nadmetanje za zakup poslovnih prostora
Wine Nights

Rukometna večer uz neispravni semafor: RK Poreč – RK Rudar 32:26 (15:14)

Sport, 18.03.2017. (21:37)
I večeras je semafor u Velom Joži igrao neku svoju utakmicu
I večeras je semafor u Velom Joži igrao neku svoju utakmicu

RK Poreč – RK Rudar 32:26 (15:14)

Utakmica 16. kola Premijer lige rukometaša
Sportska dvorana SRC "Veli Jože" u Poreču, gledatelja: 250

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar), Marko Mrvica (Biograd na moru)
Nadzornik: Vlado Živolić (Rovinj)

Poreč: Krbavčić (1), Ćosić 1, Mataija, Medved, Perajica 5, Thoss 1, Kušan 4, Perić 6, Car (12+1), Mofardin 1, Miličević 3, Gudić, Rađaković 6, Valinčić, Pribetić, Medić 5. Trener: Dinko Đanković

Rudar: Kumerle 1, Runtas 3, Skendrović 2, M. Štajnkler 3, Škiljan 1, Gaća 1, D. Trčak 3, Tojčić, T. Štajnkler, Fresl (1), J. Štajnkler 5, A. Trčak 3, Bumbak (10+0), Banjedvorec. Trener: Darijo Gaća.

Sedmerci: Poreč 1/2, Rudar 3/5.
Isključenja: Poreč 10 minuta, Rudar 6 minuta.

Početak večerašnje utakmice podsjećao je na sudar dviju neravnopravnih ekipa, ali je to trajalo samo dok se igrači Rudara nisu snašli. Sa uvjerljivih 4:0 vratili su se u egal, pa čak i poveli, izdržavši tako do kraja prvog poluvremena koje je završilo sa jednim golom više u mreži gostiju. I dok je prvi radni naslov ovog izvještaja nakon prvog poluvremena bio "večer promašenih zicera", u drugom se pucalo daleko preciznije. Igrači Poreča svoju su fizičku i tehničku nadmoć pokazali bijegom na pristojnih 4-5 razlike, da bi suparnikovu agilnu i brzu, ali nedovoljno povezanu igru do 50. minute do kraja razbili.

Najbolji strijelci za Poreč bili su Perić i Rađaković sa po 6, dok su Medić i Perajica zabili po pet puta. Kod gostiju su zabijali gotovo svi igrači, najbolji među njima bio je Josip Štajnkler sa 5 zgoditaka.

Utakmicu je, inače, bilo teško pratiti, jer je semafor još jednom odbio poslušnost. Iako su ga prvi put uspjeli osposobiti, uskoro je ponovno "prolupao", što govori u prilog potrebi za hitnim popravkom ili zamjenom.

Kako smo već rekli, gosti su se nakon početnih 0:4 sabrali i pronašli rješenje za isturenog Vedrana Mataiju koji im je prijetio krađom lopti u napadu. Nakon što se Josipu Štajnkleru lopta sretno odbila u gol za 4:2, vratar gostiju Bumbak je Periću skinuo šut sa krila. Gosti u napadu nesređeni, suci podižu ruke u zrak i lopta je izgubljena. No, Perić još jednom promašuje sa krila. Andrej Trčak sa druge strane proigrava jednog od trojice Štanklera na terenu (Mateja) koji zabija za 4:3. Porečani srljaju u brzi napad sa centra, dok Mataija prema Rađakoviću gura nepreciznu loptu pa Runtas sa krila izjednačuje na 4:4. Rudar u tim trenucima igra 6-0 obranu i krade domaćinu još jednu loptu, pa uz dva Skendrovićeva gola i jednu Bumbakovu obranu zaredom šalje Poreč u minus dva.

Gosti potom gube loptu u napadu, a Mataija pronalazi Rađakovića koji rezultat postavlja na 5:6. Bio je to prvi gol Porečana u pet minuta, a odmah iza toga je Medić izjednačio na 6:6. No, Josip Štajnkler je uporan i brz, zabija Morenu Caru gol "kroz uši", iako gosti u tim trenucima imaju igrača manje u polju (Matej Štajnkler je kažnjen zbog protesta sucima). Potom Matija Rađaković zabija svoj drugi gol na utakmici za 7:7.

Do kraja poluvremena igralo se gol za gol uz bezbroj promašaja i pogrešnih dodavanja, a nije nedostajalo ni zapucanih zicera. U tom jer periodu vrijedno napomenuti tek pokušaj gostiju da na Perajici zaigraju flastera, nakon čega je Miličević promašio zicer, odnosno, Bumbak mu ga je obranio. Miličević proigrava Kušana koji lijepo pogađa uski prostor između vratara Bumbaka i stative, rezultat je 15:13 za Porečane, trener Rudara traži timeout.

Nakon odmora, Matej Štajnkler lijepo se sam probija do šest metara, ali mu Moreno Car brani još jedan zicer, dok sa druge strane Miličević umjesto gola pogađa Bumbaka ravno u glavu, pa gosti preko Runtasa smanjuju na 15:14. Poreč je u posljednjoj prilici za gol u prvom poluvremenu zapravo imao dvije šanse. Nakon odbojkaškog dodavanja Mataije, Perić promašuje nepromašivo, dok Kušan u posljednjoj sekundi poluvremena sam izbija pred Runtaka i pogađa - ništa.

Drugo poluvrijeme počelo je isključenjem Skendrovića zbog udaranja Kušana. Što se Porečana tiče, kao da je iz svlačionice istrčala neka druga ekipa. Raste entuzijazam, više se trči, preciznije dodaje i – pogađa gol gostiju, što je stvari postavilo na svoje mjesto, rekli bismo.

Nakon kraće pauze zbog "prolupalog" semafora i bijega Perića koji je iz kontre povisio na 17:14, Mataija preko pola igrališta Rađakoviću šalje svoju poznatu "loptu sa očima" i već je 18:14.

Obrana Poreča djeluje vrlo čvrsto i pokretljivo, što znači da je Rudaru postalo teško doći u priliku za šut na gol.

Gaće puca, Moreno Car brani, razigrani Rađaković sam prolazi za 19:14. Nakon toga je Josip Štajnkler brzinom zmije izokretao Gudića i isprovocirao sedmerac. Dominik Trčak bio je sigurni izvođač, 19:15.

Nakon nekoliko uspješnih Rađakovićevih akcija, Filip Perić koristi priliku za lijepi gol, dokazavši još jednom da Poreč ima i desno krilo. Andrej Trčak smanjuje na 20:16, semafor opet krepava.

Medić puca penal i pogađa mrežu iza gola, slijede dugi, jalovi napadi gostiju. Nakon još jedne Morenove obrane, Mataija u daljini pronalazi Perića koji se požrtvovno baca na jedva uhvatljivu loptu i zabija za 21:17. Josip Štajnkler smanjuje na 21:17, ali onda i Perajica pokazuje svoje sposobnosti u igri jedan na jedan. Bila je to 38. minuta utakmice i trenutak kad su gosti vjerojatno shvatili da im bodovi u Poreču nisu na doseg ruke. Iako im se mora priznati želja i borbenost, nisu mogli protiv boljeg domaćina, naročito nakon što su razbranili Morena Cara.

Miličević biva isključen zbog povlačenja protivničkog igrača za dres, dok Perajica u sljedećem napadu dobiva snažan udarac u glavu zbog kojeg su ga suigrači ispratili do klupe gdje mu je liječnik pružio pomoć.

Gosti sa igračem više obigravaju oko porečke obrane kao mačak oko vruće kaše. Rađaković im krade loptu i pronalazi Perića koji podiže na 29:21. Tomislav Štajnkler u 54. minuti smanjuje na 29:22, a na mjesto pivota u porečkim redovima dolazi Ćosić. Pogrešno dodavanje lopte u napadu goste preko Tomislava Štajnklera dovodi do sedmerca. Dominik trčak puca, nedovoljno dobro za Morena Cara. Pet je minuta do kraja utakmice, Mataija loptom pogađa Ćosića, 30:22.

Trener Porečana u igru uvodi igrače koji inače nemaju preveliku minutažu. Valinčić nakratko gostima krade loptu koja se odbija u aut. Skendrović pada na parket kao mrtav, a Mataija posljedično biva isključen zbog nehotičnog šamara. Skok šut Škiljana na loše postavljenu obranu Porečana, rezultat je 30:23 dok na parket uz pljesak publike ulazi Tim Thoss. Odmah proigrava Ćosića, ali lopta mu ispada. Krbavčić postiže prvu obranu, no, snalažljivi Tomislav Štajnkler zabija iz drugog pokušaja, 30:24.

Mofardin sa druge strane visoko skače i šutira za 31:24, nakon čega od delegata utakmice (jer, podsjećamo, semafor nije radio) doznajemo da su do kraja susreta ostale još dvije minute.

Mofardin biva isključen, a Tomislav štajnkler sa lijevoga krila smanjuje na 31:25. Publika je opet zadovoljna jer Tim Thoss visoko skače i precizno pogađa za 32:25 na početku posljednje minute susreta. Valinčić ruši igrača Rudara i biva isključen, dok Kumerle iz sedmerca postavlja rezultat utakmice na 32:26. (dp)

Fotografije

Moreno Car već je pao na parket, ali je uspio obraniti ovaj udarac Josipa Štajnklera
Andrej Trčak znao je uspješno proći kroz obranu Porečana


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda