Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (19:43:17) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Usluga: Eko akcija prikupljanja krupnog otpada u Žbandaju

Poreština, 18.03.2017. (09:56)
Ilegalno odlagalište otpada kod Žbandaja (arhiva)
Ilegalno odlagalište otpada kod Žbandaja (arhiva)

Gradsko komunalno poduzeće Usluga od 18. do 26. ožujka organizira tradicionalnu eko-akciju proljetnog čišćenja na području Žbandaja. U tu će svrhu na više lokacija biti postavljeni spremnici za krupni otpad zapremine 7 kubičnih metara, prema sljedećem rasporedu:

od 18. 22. ožujka 2017. godine:

 • Kadumi (kod starog marketa)
 • Buići (kod dječjeg igrališta)
 • Filipini (kod hotela)
 • Mihelići (na kraju naselja)
 • Radmani (kod lokve)
 • Kirmenjak (kod dječjeg igrališta)

od 23. do 26. ožujka 2017. godine:

 • Ladrovići (kod autobusne stanice)
 • Jehnići (ulaz u naselje)
 • Žbandaj (preko puta Doma)
 • Žbandaj (kod škole)
 • Radoši (ulaz u naselje)
 • Ružići (ulaz u naselje)

Glomazni odnosno krupni otpad je zbog njegove zapremine ili mase neprikladno prikupljati zajedno sa miješanim komunalnim otpadom.

U glomazni otpad iz kućanstva spadaju:

 1. KUPAONSKA OPREMA (kada, tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese, umivaonik, toalet i bide, slavina za vodu, nosač tuša, crijevo za tuš, stalak za ručnike, ogledalo i sl.)
 2. DJEČJA OPREMA (krevet, stolica i hodalica, veće igračke, dječja kolica, autosjedalica )
 3. PODNE OBLOGE (tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.)
 4. NAMJEŠTAJ (ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić, polica, stol, stolac, klupa, daska kod uzglavlja kreveta, fotelja, krevet, tabure, madrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade)
 5. KUHINJSKA OPREMA ( kuhinjski elementi, sudoper, radna površina, šank )
 6. VRTNA OPREMA (ograda, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt (tačke, kosilica i sl.), sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj )
 7. OSTALI GLOMAZNI OTPAD (rolete, žaluzine, tende i sl., ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata, staklo, prozor, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/jahanje na valovima, kajak, kanu, pedalina i sl.), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja)

Građevinski otpad (pločice, keramika, građevinski materijali, gipsa,šuta…), opasni otpad, električni i elektronički otpad, otpadne gume, vozila, otpadne baterije, akumulatori i otpad iz vrtova ne smatraju se  glomaznim otpadom iz kućanstva. Navedene vrste otpada sakupljaju se i zbrinjavaju putem ovlaštenih sakupljača ili ih je moguće odložiti u reciklažnom dvorištu.

Za sve potrebne informacije obratite se poslovođi sakupljanja i prijevoza otpada Vilijamu Banku na telefon 091 431 0029 ili voditelju sakupljanja i prijevoza otpada Elvinu Ferencu na telefon 091 431 0107. (Usluga Poreč)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina