Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (19:31:43) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Zabavno i poučno uz zdravu hranu na Trgu slobode

Poreština, 18.03.2017. (09:23)

Učenici i učenice 2. HTT razreda Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića organizirali su jučer na Trgu slobode Dan zdrave hrane, završetak projekta „Moja kockica u mozaiku“ u kojem su sudjelovali sa ciljem propitivanja kako bi se srednjoškolci aktivno mogli uključiti u život zajednice i zaključili da je važno zdravo se hraniti, jer na taj način i pomažemo lokalnu proizvodnju, čuvamo okoliš, stvaraju se nova radna mjesta, što u konačnici mijenja ovisnost Istre isključivo o turizmu. Zato su isplanirali akciju promocije zdrave hrane.

Uz potporu Grada Poreča (korištenje javnog prostora Trga slobode, štandova i električne energije), učenici su u suradnji se nekolicinom lokalnih proizvođača ponudili sugrađanima na kušanje domaćeg jogurta, skute i šampionskog kravljeg sira obitelji Orbanić, kruha, štrudli i keksa s pirovim brašnom i posijama s OPG Červari Darinke Družetić, namaza od medvjeđeg luka i marmelade s OPG Kocijančić, meda i maslinova ulja s OPG Farina, a od pirovog i bijelog brašna s OPG-a Maretić iz Pazina učenici slastičarstva pekli su palačinke, koje su građanima ponudili za donaciju. Kutija sa donacijama lijepo se popunila, a bila je namijenjena aktivnostima Kluba liječenih alkoholičara.

Grupa učenika u akciju je uključila djecu iz vrtića. Pripremili su zabavne igre i kušanje zdrave hrane, pa se nekoliko skupina mališana lijepo zabavljalo.

Za glazbenu podlogu pobrinuli su se Rei iz 2HTT te Denis i Virna iz Srednje škole Mate Balote koji su se volonterski pridružili kolegicama i kolegama – dječaci su svirali, a Virna je otpjevala nekoliko pjesama.

Na štandovima srednjoškolaca zaustavljali su se Porečani, koliko i turisti, raspitivali se o proizvodima i gdje ih mogu nabaviti, a srednjošolci i srednjoškolke pokazali su ne samo da mogu odgovorno obaviti zadatak, nego da to znalju učiniti na zabavan način.

Nekolicina njih spremno je rekla da bi to ponovili, a drugi su iskazali zanimanje za volontiranje.

Projekt provodi Društvo Naša djeca Poreč uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore