Početna
Subota, 26.Svibnja 2018 (12:17:18) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Na jesen stotinu djece kreće u novu osnovnu školu u Žbandaju

Poreština, 17.02.2017. (10:04)
(Izvor:Glas Istre)Link
Srušena stara škola na čijem će mjestu niknuti nova (T. KOCIJANČIĆ)
Srušena stara škola na čijem će mjestu niknuti nova (T. KOCIJANČIĆ)

Za desetak dana kreće gradnja nove škole u Žbandaju, za što je na natječaju za izvođača radova izabrana tvrtka Radnik Križevci. S njom Grad Poreč kani ovih dana potpisati ugovor u kojem će biti istaknuto da je rok izvođenja 150 dana. Nova zgrada, vrijedna oko 7,5 milijuna kuna, napravit će se na mjestu postojeće, sada srušene školske zgrade.

Radnik najbolji

- Poručujemo javnosti i roditeljima da nova područna škola mora biti gotova do rujna, odnosno do početka školske godine 2017./2018., doznajemo od pročelnika gradskog odjela za upravljanje imovinom Đulijana Petrovića. Rekao je da su primili ukupno osam ponuda na javnom nadmetanju, od kojih su šest bile valjane, a ona križevačkog Radnika ocijenjena je najboljom.

Osim u Žbandaju, Grad kani uskoro, najvjerojatnije u travnju, početi gradnju nove škole u Finidi, vrijednu 60 milijuna kuna. Za obje škole Grad uzima kredit na rok otplate od 10 do 15 godina. Rok dovršetka škole u Finidi jest rujan iduće godine.

Prema riječima gradonačelnika Edija Štifanića, nova područna škola u Žbandaju imat će oko tisuću kvadrata za stotinu učenika od prvog do četvrtog razreda. Uz školu, koja će imati kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i svlačionicu, sagradit će se manja sportska dvorana i parking. Od rujna prošle godine djeca, koja su polazila staru školu u Žbandaju, nastavu pohađaju u Svetom Lovreču.

Kako ističe Štifanić, činjenica je da je MO Žbandaj jedan od najbrže rastućih i trenutno ima već 80 učenika. Nova dvorana neće biti na raspolaganju samo školarcima, već će služiti i drugim žiteljima za potrebe mjesnog odbora, rekreacije za starije i druge aktivnosti mještana. (Tanja KOCIJANČIĆ)

Opširnije u tiskanom izdanju Glasa Istre.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Pogrebne usluge Silentium
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Mirtex International d.o.o.