Mob:
Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (05:17:19) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Vozili pijani, završili na triježnjenju

Crna kronika, 16.02.2017. (12:44)

Policijski službenici porečke i pulske policije su zbog upravljanja pod utjecajem alkohola prekršajno sankcionirali dvojicu muškaraca. 27-godišnji vozač je oko ponoći 16. veljače Hyundaijem prošao kroz crveno svjetlo na semaforu kod Trga republike u Puli, a policajci su mu izmjerili oko 2 promila alkohola u krvi. Isključen je iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje na triježnjenje. Zaradio je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pola sata kasnije porečki su policajci u Špadićima zaustavili 36-godišnjaka sa 1,9 promila alkohola u krvi. Utvrđeno je i da mu je istekla valjanost vozačke dozvole, pa je i on priveden na triježnjenje,a dobit će i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija upozorava vozače:

Čak i manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača. Istovremeno povećavaju samopouzdanje alkoholizirane osobe, koje postaju slobodnije i sklonije kršenju prometnih propisa. Policijska uprava istarska ponovno upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,
  • koristite javni prijevoz ili usluge taksi prijevoza,
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i sljedeće jutro).

(dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Mirtex International d.o.o.