Mob:
Početna
Petak, 15.Prosinca 2017 (05:12:11) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču

U Puli održan prošireni sastanak Ceha za ribarstvo i akvakulturu Obrtničke komore

Istra, 16.02.2017. (11:39)

U srijedu, 15. veljače u Obrtničkoj komori Istarske županije u Puli održan je prošireni sastanak Ceha za ribarstvo i akvakulturu s predstavnicima Lučke kapetanije Pula, savjetodavne službe, Istarske županije, Uprave za ribarstvo i ribarske inspekcije, pomorske policije, Carinske uprave, INA-e, Carinske uprave te članova Ceha ribara i predstavnika koordinacija (plivaričari, male plivarice, školjkari, mali alati, koćari).

Cilj sastanka bio je ukazati na problematiku ribarstva i potrebu za jačanjem statusa ribara kako u Istarskoj županiji tako i na nacionalnoj razini.

Na sastanku su posebno istaknuti problemi priveza gospodarskih ribara u sportskim lučicama, rada s Hrvatskim integriranim pomorskim informacijskim sustavom CIMIS, za koji je na sastanku najavljeno da će funkcionirati paralelno s elektronskim očevidnikom te ne bi trebao zahtijevati dodatno opterećenje za ribare. Razgovaralo se, nadalje, i o zakonskom definiranju broda, opskrbi gorivom (obojeni – plavi dizel, benzin, povrat trošarina) te ovlastima, radu i postupanju ribarske inspekcije, carine i pomorske policije.

Sudionici su slične sastanke u cilju razmjene informacija odlučili održavati i ubuduće. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
DiD Poreč - generalni zastupnik Allianz osiguranja i A-Z Fondovi
Optika Optiplaza Poreč
Sabina travel - Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina