Početna
Srijeda, 1.Ožujka 2017 (19:03:34) - Godina:15

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Vaidya dr. Adwait Tripathi u Poreču - Ayurveda

U Puli održan prošireni sastanak Ceha za ribarstvo i akvakulturu Obrtničke komore

Istra, 16.02.2017. (11:39)

U srijedu, 15. veljače u Obrtničkoj komori Istarske županije u Puli održan je prošireni sastanak Ceha za ribarstvo i akvakulturu s predstavnicima Lučke kapetanije Pula, savjetodavne službe, Istarske županije, Uprave za ribarstvo i ribarske inspekcije, pomorske policije, Carinske uprave, INA-e, Carinske uprave te članova Ceha ribara i predstavnika koordinacija (plivaričari, male plivarice, školjkari, mali alati, koćari).

Cilj sastanka bio je ukazati na problematiku ribarstva i potrebu za jačanjem statusa ribara kako u Istarskoj županiji tako i na nacionalnoj razini.

Na sastanku su posebno istaknuti problemi priveza gospodarskih ribara u sportskim lučicama, rada s Hrvatskim integriranim pomorskim informacijskim sustavom CIMIS, za koji je na sastanku najavljeno da će funkcionirati paralelno s elektronskim očevidnikom te ne bi trebao zahtijevati dodatno opterećenje za ribare. Razgovaralo se, nadalje, i o zakonskom definiranju broda, opskrbi gorivom (obojeni – plavi dizel, benzin, povrat trošarina) te ovlastima, radu i postupanju ribarske inspekcije, carine i pomorske policije.

Sudionici su slične sastanke u cilju razmjene informacija odlučili održavati i ubuduće. (dp)

Čitanja 799.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Dom obrtnika Poreč - računovodstvo, najam prostora, najam kongresne dvorane
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
HAK Auto-klub Poreč
Sabina travel - Poreč