Početna
Petak, 27.Travnja 2018 (05:07:11) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valamar - Poziv za nadmetanje za zakup poslovnih prostora
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Učenici SŠ Mate Balote sudjeluju u stvaranju zanimljivog nastavnog okruženja

SŠ Mate Balote Poreč, 16.02.2017. (10:07)

Učenici i djelatnici Srednje škole Mate Balote Poreč od početka nove školske godine ne staju s aktivnostima koje obogaćuju radne dane. Prošloga tjedna svečano smo obilježili Dan škole: slušali zanimljive predavače (Korado KorlevićMarina JovanovićIgor PalčićVesna Janko Finderle – da spomenemo neke), akustični koncert u školskome holu – koji su nam priredili učenici drugih, trećih i četvrtih razreda, uz mentorstvo profesorice Debore Cukole.

Učenička zadruga Parentino uz pomoć profesorica Mirele Marković i Margite Žiković izložila je prehrambene proizvode iz domaće radinosti. Nakon pozdrava ravnatelja Krešimira Bronića bodrili smo toga dana i malonogometne sportaše u dvorani Veli Jože, a nekolicina učenika i učenica, u pratnji prof. Ariane Bebek iz Povijesti i prof. Dunje Brence iz Likovne umjetnosti, odlučila se za zanimljivu alternativnu radionicu o izradi mozaika u prostorima Društva za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine, gdje ih je dočekao predsjednik Društva Dean Jovičević. Upoznao je učenike s tehnikom izrade, alatima, materijalima, budućim projektima te im je dana i jedinstvena prilika da se sami okušaju u stvaranju mozaika.

Na već tradicionalnoj Kavi u Dva, u društvu profesora Povijesti Ivana Žagara, putovali smo u ne tako davnu prošlost. Šetnja kroz 19. i 20. stoljeće turizma na ovim prostorima, s posebnim naglaskom na Brijune, zaintrigirala je posjetitelje te smo dobili cjelovitu i vjerodostojnu sliku turističkog bisera koji nas uvijek iznova oduševljava.

Nismo zaboravili na Valentinovo, pa nas je sve u jutarnjim satima, već u ponedjeljak, dočekao Foto kutak za ljubav u svim oblicima. Učenici su slali zajedničke fotografije na Facebook stranicu škole (www.facebook.com/matebaloteporec), a nekolicinu možete pogledati u galeriji slika. Po razredima su osvanula srca od papira, s ispisanim porukama. Naposljetku, učenici 3. razreda agrotehničara, s razrednicom Marinom Čanić, zasladili su jutro prijateljima i slučajnim prolaznicima, čokoladnim poslasticama koje su uspješno izradili uoči Tjedna ljubavi, kako smo ga nazvali.

Već smišljamo kako ćemo ukrasiti našu školu u vrijeme pokladnih dana, radujemo se podijeliti kreativnost naših učenika s Vama, čitateljima rubrike Srednje škole Mate Balote! (ič)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi